четвер, 29 вересня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізація у розпалі: в РФ намагалися спалити ще один військкомат

Мобілізація у розпалі: в РФ намагалися спалити ще один військкомат
Майно та приміщення військкомату не постраждали. Фото: eastnews.ua

У російському Новосибірську сьогодні знову кинули пляшки із запальною сумішшю в приміщення чергового військового комісаріату.

Коктейлі Молотова полетіли в щонайменше два вікна будівлі, спричинивши займання площею 0,5 кв. м із зовнішнього боку, повідомляє російський Интерфакс з посиланням на уряд регіону і військового комісара Новосибірської області Євгена Кудрявцева.

"29 вересня о 6:25 (за місцевим часом. – Gazeta.ua) намагалися підпалити військовий комісаріат у Кіровському й Ленінському районах Новосибірська", – ідеться в повідомленні.

Пожежу оперативно ліквідували, зазначає російське видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Могилізація" у Росії йде повним ходом: розвідка дізналася "цікаві" подробиці

Майно й приміщення військкомату не постраждали. Підозрюваного затримали, проводять слідчі заходи.

23 вересня повідомляли, що від початку часткової мобілізації в Росії намагалися підпалити щонайменше п'ять військкоматів. Також почастішали випадки пожеж в адміністративних будівлях. 25 вересня військкомати підпалили в Калінінградській і Ленінградській областях РФ, а також у Мордовії.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу міноборони країни призвати на війну більш як 1 млн людей, здебільшого із сіл.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві й Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.

Найбільше людей на вулиці вийшли в Дагестані. Президент Володимир Зеленський не перестає закликати росіян протестувати проти "злочинного призову".

Зараз ви читаєте новину «Мобілізація у розпалі: в РФ намагалися спалити ще один військкомат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути