середа, 20 березня 2013 19:53

Міліція відкрила кримінальне провадження стосовно завданих тілесних ушкоджень черкаській журналістці

Слідчим відділом Соснівського райвідділу міліції Черкас відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (легкі тілесні ушкодження) стосовно звернення журналістки "Вечірніх Черкас" 56-річної Валентини Васильченко.

18 березня близько 10.00 вона зателефонувала на "102" та повідомила, що отримала рiзану рану правої гомілки. Це трапилося неподалік її будинку. Жінка запевняє, що в неї кинули предметом, схожим на меч.

В обласній міліції кажуть, що то був зламаний кухонний ніж, а розмір рани становить 2 см.

"Було встановлено, що травму Васильченко нанесла жителька Черкаського району. Вона викинула з автомобіля лезо від зламаного кухонного керамічного ножа. Особи 48-річного чоловіка та 44-річної жінки відомі. Це подружжя. Жінка пояснила, що вона випадково впустила в салоні машини свій мобільний телефон. Авто зупинили на узбіччі, жінка почала шукати його під сидінням. Випадково натикнулася на зламаний ніж. Сильно порізавши палець, вона викинула його з машини. Він відрекошетив від землі і поранив ногу перехожій, яка йшла в той час по тротуару", - розповів начальник райвідділу міліції Руслан Висоцький.

Ніж вилучений і долучений до матеріалів провадження. Розслідування кримінального провадження триває, проводяться слідчі дії.

Валентина Васильченко показала місце, де все відбувалося. Від дороги, де стояла машина до 5-поверхового будинку 10 м. Рана в журналістки довжиною 5 см, шириною близько 1 см. До низу стопи видно засохлі сліди від крові.

"Це повний "брєд". Якби рана була невеличка, чого ж би я зверталася в міліцію, а вже вони подзвонили на "103". І при них лікар обробляв рану, міліціонери бачили, що кров била фонтаном", - розказала Васильченко.

Журналістка додала, що судмедексперт відмовився оглядати рану. Сказав, що не хоче знімати закривавлену пов'язку. І направив до хірурга.

"Я відмовилася їхати, бо висновок для міліції має зробити лише лікар з відповідною ліцензією. Треба заміряти глибину і ширину рани. Чи лезо від того ножа підходить до цієї рани. Кажуть про керамічний ніж. Я легко можу відрізнити метал від кераміки. Там лезо було в мою долоню. Як може уламок ножа відрекошетити від землі? Він би не мав достатньої сили, щоб зробити таку рану. А шерстяні колготи розрізати як по маслу. Я заявляю, що це пов'язано з моєю професійною діяльністю. І буду звертатися до генпрокурора. Бо там іде чиста 115-та стаття, замах на вбивство", - сказала Валентина Васильченко.

Зараз ви читаєте новину «Міліція відкрила кримінальне провадження стосовно завданих тілесних ушкоджень черкаській журналістці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути