Ексклюзиви
середа, 13 червня 2012 18:51

Міліціонери стережуть луцьку "хрущівку" від мародерів

Міліціонери стережуть луцьку "хрущівку" від мародерів
За словами потерпілих, умови у готелі "Світязь", до якого їх відселили, непридатні для життя сім'ї. Фото: board.lutsk.ua

У луцькому будинку на вулиці Рівненській, 109 цілодобово чергує міліція. У неділю, 10 червня, там завалився один із під'їздів. Усіх мешканців п'ятиповерхівки відселили.

"Просів футдамент, по всьому будинку пішли тріщини, - розповідає жителька квартири на 3 поверсі Наталія. - Моя квартира у сусідньому будинку. Вона вціліла, але нас усередину не пускають міліціонери і працівники МНС, які досі розбирають завали. Не можу забрати з квартири техніку й одяг. Зараз живемо з чоловіком і двома синами у готелі "Світязь". Умови там непридатні для життя сім'ї - є тільки ліжко, телевізор і маленька душова кабіна. Білизну й одяг ніде сушити. Чоловік півтижня ходить в одній футболці, бо весь одяг лишився на квартирі".

Наталя каже, що гарячу воду в готелі подають погодинно. Після 22 години у крані - тільки холодна вода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З магазину, через який впала луцька "хрущівка", вночі вивозили меблі

"Частину сімей відселили у сімейні гуртожитки, - розповідає жінка. - Ми у відчаї. У своїй трикімнатній квартирі перед Новим роком зробили капітальний ремонт. Поклали дорогу підлогу, зробили стелю з гіпсокартону. На ремонт гроші чотири роки відкладали,а  тепер усе пішло коту під хвіст".

Під кожним під'їздом цілодобово чергують міліціонери. Бояться, що в будинок можуть пробратися мародери.

"Багато людей навіть не встигло закрити на ключ свої квартири. Побрали тільки гроші і документи. З дня на день чекаємо новин по нашому переселенню. Довго у готелі ми не протягнемо. Чиновники знайти так швидко 50 нових квартир не можуть. А чим вони думали, коли дозволили бізнесменам на першому поверсі зробити перепланування і знести несучу стіну?", - зауважила лучанка.

За однією з головних версій, "хрущівка" 1971 року будівництва завалилася через перепланування в меблевому магазині "Крісла Стільці Столи", який відкрили на першому поверсі будинку.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери стережуть луцьку "хрущівку" від мародерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути