Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 14:51

Мер Луцька знайшов вісім квартир для постраждалих від обвалу сімей

Мер Луцька знайшов вісім квартир для постраждалих від обвалу сімей
Мешканці переконані, у всьому винен магазин меблів. Фото: volynnews.com

Луцький мер Микола Романюк обіцяє до 1 липня видати нові квартири вісьмом сім'ям, які вчора постраждали під час обвалу під'їзду на вул. Рівненській.

"Цей будинок не був у реєстрі аварійних, - каже Микола Романюк. - Ніщо не свідчило про зношеність будівельних конструкцій. Вісьмом сім'ям, які залишились без даху над головою, виділимо вісім квартир протягом червня. Маємо у резерві чотири 3-кімнатні і чотири 2-кімнатні. Їх тримали для спортсменів".

Архітектор Віталій Герасимчук, який приїхав на місце трагедії, каже, що це одна з найновіших хрущівок у місті.

"Ця хрущовка могла ще 50 років простояти, - говорить Віталій Миколайович. - Спочатку підозрювали, що все завалилось, бо у когось в квартирі газ рвонув. А потім всі рятувальники в один голос казали – хтось на першому чи другому поверсі розширитися вирішив, тому зніс несучу стіну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок у Луцьку провалився через магазин меблів - мешканці

Лучанка Наталія жила у сусідньому під'їзді у трикімнатній квартирі.

"Наша квартира ціла, але жити там небезпечно, - зізнається жінка. – Рятувальники бояться, що будинок і далі буде завалюватися. Відключили нам воду, світло, телефони і каналізацію. У нас по стінах тріщини пішли ще три роки тому, але ЖЕК усі наші заяви ігнорував. Коли вантажівка по дорозі їхала, наші стіни дрижали. З лицьової сторони будинок плиткою обкладений. Від вібрацій більшість плитки пооблітала ще за півроку до трагедії. Батько прийме нас тільки на кілька ночей. Каже речі до нього не перевозити. Бо як комісія побачить, що нам є де жити, то нової квартири не дочекаємось. На готель не хочемо погоджуватись, бо там і на півроку залишити можуть. Все рівно більшість номерів у "Світязі" пустує".

Мешканці переконані, у всьому винен магазин меблів "Крісла Стільці Столи", який кілька років тому відкрився на першому поверсі. Аби розширити зал, власники магазину знесли частину несучої стіни на першому поверсі.

Прокуратура Луцька порушила кримінальну справу проти ЖЕКу і службовців Луцької міської ради за фактом службової недбалості.

Зараз ви читаєте новину «Мер Луцька знайшов вісім квартир для постраждалих від обвалу сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути