четвер, 15 вересня 2011 19:08

Механік утопився в танку під час навчань на Рівненщині

Механік утопився в танку під час навчань на Рівненщині

Нещасний випадок стався цього четверга на Рівненському полігоні поблизу села Любомирка, де проходили тактичні навчання 13-ого армійського корпусу. Близько 10.26 ранку при форсуванні водної перешкоди затонув танк. Всередині було троє членів екіпажу.

Танк несподівано розгерметизувався і багатотонна машина швидко пішла на дно водойми. Урятуватися змогли лише двоє – командир екіпажу та навідник-оператор. Не виплив механік-водій Микола Пілат, захлинувся водою.

"Ми ще не знаємо усіх обставин. Зокрема, чому військовослужбовці покинули товариша, а не допомогли йому виплисти, - повідомили у військовій прокуратурі Рівненського гарнізону. – Механік знаходився у затопленому танку протягом 7 хвилин".

Коли молодого чоловіка витягли, він уже не дихав. Товариші доставили його до військового шпиталю, однак солдат помер. Микола Пілат служив у частині А0264.

За фактом його загибелі військова прокуратура порушила кримінальну справу.

"Це доволі рідкісний випадок на навчаннях – навіть не можу пригадати схожих ситуацій. Результати судово-медичної експертизи будуть готові тільки завтра", - сказав військовий прокурор Ростислав Пошивак.

Нагадаємо, завтра на Рівненський полігон прибуває з візитом міністр оборони Михайло Єжель. Він має намір ознайомитися з підготовкою танкових, аеромобільних та інженерних підрозділів 13-го АК.

Зараз ви читаєте новину «Механік утопився в танку під час навчань на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути