Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2012 14:43

Мажор ледве не убив усю родину і вимагає компенсації

Мажор ледве не убив усю родину і вимагає компенсації
БМВ на швидкості протаранив Ланос

У житомирянина Володимира Ларченкова виконавча служба описує майно та квартиру через дорожньо-транспортну пригоду, котра сталася ще 2010 року.

"18 серпня 2010 року ми з сім'єю їхали з Києва у Житомир. У столиці гостювали у родичів, – розповідає 40-річний Володимир. – Виїхали пізно увечері. Я був за кермом. На передньому сидінні сиділа жінка Юля, а позаду 5-річна дочка Софійка. Близько опівночі недалеко від Києва коло села Катеринівка нас зупинили даішники. Інспектор подав знак зупинитися. Я подивився назад, увімкнув поворот, аби змінити смугу. І тут отримав удар. У мій "Ланос" на швидкості у зад в'їхала автівка БМВ".

Коли чоловік прийшов до тями і зрозумів що сталося – разом з дружиною ледве витягнули з заднього сидіння непритомну дитину. Випадкові водії відвезли її у ОХМАТдит. У Софії Ларченкової виявилася закрито черепно-мозкова травма. Забої внутрішніх органів та гематоми обличчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецьких міліціонерів побив і обматюкав п'яний мажор

"ДТП сталося на очах у інспекторів ДАІ. Чергові інспектори відмовилися оформляти пригоду. Сказали, що за кілька хвилин під'їде інший екіпаж, і оформлювати будуть інші інспектори. Водій бігав коло свого БМВ, потім під'їхала його дівчина. Я так зрозумів, що вони якісь гонки влаштовували між собою чи щось таке", - сказав чоловік.

За кермом "БМВ 318i" був Дмитро Гузир. Його батько – Володимир Гузир у минулому перший заступник начальника головного управління Генеральної прокуратури України, а зараз юрист. На суді Володимира Ларченкова визнали винним – буцім-то він перевищив швидкість. Згідно протоколу, він на швидкості здійснив маневр, котрий і призвів до такої ситуації.

"Це був не суд, а якась комедія, – каже Ларченков. – Ніхто ні у чому не розбирався. Я за два місяці отримав рішення, що я винуватий, і що пошкодив три машини і вже навіть не в тому місці, де сталася ДТП. Потім мені подзвонив папа цього горе-водія і сказав, що ми йому винні 10 тисяч доларів. Звідки в нас такі гроші? Ми подали на апеляцію, але наступний суд теж став на їх сторону. Суддя взагалі тільки глянув на фото і зразу визначив, що я його підрізав. Як це? Якщо мене ударили в зад?".

Експертиза пошкодженого БМВ показала, що сума збитків становить 25 тисяч гривень. 3 місяці у справі розбиралася страхова компанія. Зрештою страхове бюро виплатило Гузиру 25 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеського "мажора" Петросяна знову виправдали

"У лютому цього року прийшли до мене з виконавчої служби і вручили мені папірець, де чорним по білому було написано, що я винен Гузиру 160 тисяч гривень моральної компенсації. Сам суд був у серпні минулого року. Але я про нього й не знав. На суді я не був, строки апеляції всі пройшли. І виконавча служба почала мене тероризувати".

Віталій прописаний у матері, в двокімнатній квартирі. Зараз його шлюб розпався – він живе там. Дружина з донькою залишилися у приватному будинку на три кімнати, котрий жінці до весілля подарували батьки.

"Виконавці отримали дозвіл суду, аби описати майно, - обурюється чоловік. – Ходять щотижня до дружини, хочуть забрати майно і житло. Вимагають у мене ключі. Я пояснив, що ніяких ключів не маю, і там не живу. Погрожують, що візьмуть майстра з ЖЕКу і виріжуть двері. Ми постійно на нервах".

Що зараз робити – Ларченкови не знають. Термін апеляції по рішенню суду минув. Грошей родина не має.

У виконавчій службі пояснюють, що просто виконують рішення суду.

"Гузир ледве не вбив всю мою родину, розвалив мою родину, через нього мене звільнили з роботи. І я ще винен йому 160 тисяч гривень. Ви таке колись бачили?" – запитує Ларченков.

Зараз ви читаєте новину «Мажор ледве не убив усю родину і вимагає компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути