четвер, 17 травня 2012 13:04

Дніпропетровського мажора будуть судити за закритими дверима

Дніпропетровського мажора будуть судити за закритими дверима
Роскін приходить у суд шкандибаючи. Фото: segodnya.ua

Судове засідання у Дніпропетровську по резонансній справі загиблої лікарки Ірини Осятник вирішили проводити у закритому режимі. Про це повідомив адвокат потерпілої сторони Григорій Немятий.

За 17 судових засідань суд виніс рішення відпустити Роскіна на основі наданої довідки про важку хворобу опорно-рухового апарату.

"У квітні ми подали апеляцію, – розповів Немятий. – Апеляційний суд встав на сторону потерпілих. У лікарки залишилася старенька мати та донька-студентка. Справу відправили назад, до того ж Жовтневого районного суду на перегляд".

Адвокати Павла Роскіна подали позов до потерпілих – за розголошення діагнозу Роскіна. Вимагали компенсації в 1 мільйон гривень за порушення медичної таємниці.

Проти мажора, котрий вбив лікаря та на підтримку її рідних під суд мітингувати вийшли лікарі станції "швидкої допомоги". Вони вважають, що Павло Роскін купив довідку про важку хворобу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дніпропетровський суд "відмазав" мажора на "Мерседесі", через якого загинула лікар

"Справа набула резонансу і днями Жовтневий суд відхилив позов до матері Ірини Осятник Наталії Дворської на мільйон гривень. – повідомив адвокат Немятий. – Зараз справу переглядають. Але через те, що винуватці не хочуть розголошувати діагноз – суддя вирішив проводити слухання в закритому режимі".

Сам винуватець ДТП Роскін приходить у суд, шкандибаючи і всіляко демонструючи, що його хвороба прогресує.

"Ми вимагали проведення незалежної експертизи, аби перевірити, чи справді хлопець настільки хворий, але нам у тому відмовили". – розповів адвокат.

Адвокати підсудного заперечують, що їх підзахисний мажор і запевняють, що він справді хворий.

"Павло тяжко хворий – каже адвокат Роскіна Іван Божко. –У нього рідкісна хвороба. Розголошення діагнозу – це порушення закону. Роскін не мажор. Він належить до родини з середнім достатком. Потерпілі хочуть з нас 2 мільйони гривень компенсації. Павлу нема де взяти таких грошей. Він оплатив похорони та сплатив 30 тисяч гривень матеріальної компенсації, не втік з місця ДТП, сам викликав швидку".

Нагадаємо, у червні минулого року лікар станції швидкої допомоги 39-річна Ірина Осятник разом з водієм карети "швидкої" везли до лікарні пацієнтку з інсультом. На перехресті вулиці Паторжинського та проспекту Гагаріна в карету "швидкої допомоги" на швидкості в'їхав автомобіль "Мерседес С 180". За кермом був колишній українець, котрий зараз проживає у Германії – 19-річний Павло Роскін. Удар виявився такої сили, що карету перекинуло на бік. Лікар Ірина Осятник отримала травми несумісні з життям та померла за кілька годин у реанімації.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровського мажора будуть судити за закритими дверима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути