субота, 06 липня 2019 18:10

Маю свій 2-поверховий будинок і батьківський у спадок: підприємця звинуватили в крадіжці сусідської хати

Маю свій 2-поверховий будинок і батьківський у спадок: підприємця звинуватили в крадіжці сусідської хати
Володимир Драчук із дружиною Ларисою виховують 4 дітей. Займається підприємництвом, благодійною діяльностю. Неодноразово допомагав бійцям на Сході і сам їздив у якості волонтера у зону бойових дій. Фото - Lada.FM

Підприємця та благодійника 47-річного Володимира Драчука із Тростянця на Вінниччині звинувачують у підробці заповіту і привласненні будинку покійного сусіда Анатолія Червонецького.

Двоповерховий дім поряд із будинком Червонецького звів Володимир 2007-го року. Із того часу спілкувалися із сусідом. Він був самотнім, дружини та дітей ніколи не мав. Коли захворів - Драчуки доглядали чоловіка до самої смерті. За це у вдячність він переписав свій будинок на Ларису, дружину Володимира, в січні цього року.

"Дядько Толя був живеньким таким чоловіком. Але торік у червні він впав із черешні. І здоров'я його різко підкосилося. Спочатку скаржився, що важко ходити після перелому ребер. А до осені взагалі на ноги не міг ставати. Перед новим роком він попросив допомоги. Повіз його на обстеження. Виявили рак простати. Шкода було. Він же жива людина. Що ж, зачинити в хаті, нехай помирає? Возив по лікарях, носив на собі, бо він кричав від болю. Потім зовсім зліг. Найняв доглядальницю, аби була коло нього. Але памперси міняли разом, мили діда, перестеляли ліжко. Дружина готувала їжу, речі в себе прали. І жодного разу мова про спадок чи заповіт не заходила. Та й потреби не маємо. Маю свій великий двоповерховий будинок, батьківський залишився у спадок, усім місця вистачає", - розповів кореспондентові Gazeta.ua Володимир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї відбирали квартири, підробивши печатки нотаріусів і судів

За день до смерті Анатолій Семенович попросив привезти до нього нотаріуса. Оскільки двоє відмовилися через зайнятість, а третій був у відрядженні, заповіт склала та завірила секретар сільської ради сусідньої Летківки. А уже в квітні племінниця Анатолія Червонецького 60-річна Натілія Кафарова, яка мешкає в російському Ростові, написала в поліцію заяву про злочин. Каже, покійного дядька навідувала поки в Україні не почалася війна. Але весь час підтримувала зв'язок із родичем телефоном. Потім не змогла їхати за станом здоров'я – перенесла два інсульти. А наприкінці минулого року їй зробили операцію на відкритому серці. Тому доглядати дядька чи їхати на похорон не могла.

"Заповіт складений із порушеннями. А підпис під ним не мого дядько. Його почерк я добре знаю. Крім будинку у мене вкрали ще й все майно з нього і дядькові гроші", - говорить Наталія Володимирівна.

У поліції кажуть, вивчають усі обставини справи. Буде призначена почеркознавча експертиза.

Одесита 32-річного Вадима Прокопенка з родиною вигнали із власного житла. Шестеро невідомих вибили кувалдою двері в чотирикімнатній квартирі на 80 "квадратів". Сказали, що вони від нового власника. Поставили сигналізацію. Змінили замки.

Зараз ви читаєте новину «Маю свій 2-поверховий будинок і батьківський у спадок: підприємця звинуватили в крадіжці сусідської хати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути