середа, 02 березня 2011 13:24

Масштабні антипрезидентські протести вже дісталися до Вірменії

Масштабні антипрезидентські протести вже дісталися до Вірменії

У Єревані проходять масштабні акції протесту, спрямовані проти нинішнього президента країни Сержа Саргсяна. Опозиція в особі Вірменського національного конгресу вимагає проведення дострокових президентських виборів.

Цього разу опозиціонерів надихнули революції в Магрибі і в країнах Близького Сходу. Вони сподіваються масовими акціями змусити владу піти на поступки. Демонстранти вимагають відставки президента і прем'єр-міністра і проведення дострокових президентських виборів.

Також у списку вимог опозиції звільнення всіх політичних ув'язнених, проведення розслідування подій 2008 року, виплата компенсацій постраждалим, врегулювання карабахської кризи і низка інших.

Президентські вибори 2008 року завершилися масовими заворушеннями і введенням надзвичайного стану. У сутичках опозиціонерів з військами і поліцією загинуло вісім, і було поранено більше тридцяти осіб. Лідера опозиції Левона Тер-Петросяна помістили під домашній арешт.

Нагадаємо, антипрезидентські повстання поширилися у багатьох країнах Близького Сходу та Півночі Африки. У Тунісі та Єгипті опозиціонери домоглися повалення влади президентів. Криваві сутички між прихильниками та противниками діючої влади тривають у Лівії, Ємені, Бахрейні, Омані.

Зараз ви читаєте новину «Масштабні антипрезидентські протести вже дісталися до Вірменії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути