понеділок, 02 липня 2012 10:30

Масове отруєння зеків на Миколаївщині: 2 людей осліпло, 3 померли

У минулі суботу та неділю в лікарню швидкої медичної допомоги Миколаєва з гострим шлунковим отруєнням було госпіталізовано вісім ув'язнених виправної колонії № 53, з яких три людини померли, ще п'ять знаходяться на лікуванні, повідомляє прес-служба МНС у понеділок.

В даний час в лікарні знаходяться 5 постраждалих: двоє в реанімації і три людини у відділенні токсикології. Стан двох постраждалих, які перебувають в реанімації, розцінюється як важкий - обидва практично втратили зір, пише "Новости-N".

Хворих, що знаходяться в палаті охороняє караул з колонії на чолі з офіцером у званні капітана. Караул не дозволяє входить в палату нікому, крім медперсоналу.

У всіх постраждалих один діагноз: "інтоксикація на тлі вживання метилового спирту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки зеків миколаївської колонії отруїлися метанолом. Четверо вже померли

Світлана Октябриновна повідомила і ще одну важливу подробицю: виявляється, всі постраждалі морилку пили ще в середу, що цілком відповідає характеру отруєння - воно має прихований, латентний період в 2-3 дня.

За словами завідуючої відділенням токсикології, хворі отримують адекватну терапію, всі необхідні медичні препарати є в наявності.

Продемонструвала Світлана Маркова й ту саму морилку, через яку загинули люди і життя ще двох знаходиться під загрозою. За її словами, на етикетці зазначено, що до складу входить етиловий спирт, проте все клінічна картина отруєння говорить про те, що постраждалі пили метанол, тобто метиловий спирт. Виробник - ПП "Блеск ПК", що знаходиться, судячи з адресою на етикетці в м. Києві, на вул. Дегтярівській, 48.

"Ми віддамо цю морилку на експертизу, можливо, вона і прояснить в чому тут справа", - сказала Світлана Маркова.

Зараз ви читаєте новину «Масове отруєння зеків на Миколаївщині: 2 людей осліпло, 3 померли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути