вівторок, 13 березня 2012 17:45

Максим Дмитренко досі сидить за злочин, у якому зізнався серійний маніяк

Максим Дмитренко досі сидить за злочин, у якому зізнався серійний маніяк

13 березня Вищий спеціалізований суд України скасував вирок 35-річного Максима Дмитренка. Він 7 років відсидів у в'язниці за злочин, якого не скоював.

Максим Дмитренко жив у райцентрі Пологи Запорізької області. 24 вересня 2004 року неподалік тамтешнього бару "Оліпм" зґвалтували і вбили 17-річну дівчину. Дмитренко того дня пив у барі пиво, тому міліціонери затримали його. За кілька днів сказали, що Максим зізнався у злочині, хоч доказів його провини не було. За рік суд виніс вирок — за убивство і зґвалтування чоловік отримав 13 років в'язниці.

Згодом у вбивстві дівчини зізнався Сергій Ткач — маніяк, на рахунку якого щонайменше 36 жертв. Він розповів, як ішов за дівчиною, як повалив і силував. Ткач відбуває пожиттєве покарання, однак після його визнання Максима Дмитренка не випустили.

"Він і зараз продовжує відбувати покарання у колонії №20 у місті Вільнянськ Запорізької області, - каже Ірина Дерев'янко, адвокат Максима. - Його справу відправили на додаткове розслідування. Думаю, найближчим часом йому змінять запобіжний захід на період нового слідства".

Зараз ви читаєте новину «Максим Дмитренко досі сидить за злочин, у якому зізнався серійний маніяк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути