пʼятниця, 02 березня 2012 12:56

Спецтема: Луценко за ґратами

Суддя Вовк може розповісти багато неприємних речей про владу - політолог

Суддя Вовк може розповісти багато неприємних речей про владу - політолог

Суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк, який засудив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до чотирьх років позбавлення волі, навряд чи опиниться у в'язниці.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Фесенко.

"Не думаю, що його посадять. Враховуючи нинішню ситуацію, якщо людину після такого судового процесу, як у Юрія Луценка, будуть саджати, то вона може розповісти багато неприємних речей. Наприклад, про те, що йому під час розгляду справи давали поради з різних державних інституцій. Вовк же може сказати, що на нього тиснули, і тому він був змушений винести вирок саме про засудження. Тому я не впевнений, що комусь це потрібно", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Вовк змінить мантію на нари?

Експерт вважає, що поновленням кримінальної справи Вовка можуть просто полякати.

"Крім того, це така демонстрація суспільству, що ніби в Україні є чесне правосуддя. Ось так ми боремося із корупцією та різними сумнівними судовими рішеннями. Таке відбувається, коли людину тримають "на гачку". Звичайно, є речі і публічні. Але оприлюднення такої інформації про рішення Верховного суду має показати, що насправді суддя, який судив Луценка, також може стати об'єктом переслідування. Інша справа, що як у багатьох випадках, у владі права рука робить одне, ліва – зовсім інше, і координації між ними не вистачає", - зауважив він.

"Справа проти Вовка не матиме вплив на справу Луценка. Тут будуть впливати зовсім інші люди та чинники. Точно вже не суддя Вовк", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Вовк може розповісти багато неприємних речей про владу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути