неділя, 25 грудня 2022 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Майже сотня російських обстрілів за добу ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на лінії фронту

Майже сотня російських обстрілів за добу ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на лінії фронту
Російські загарбники били по українських позиціях з усього спектру артилерії. Фото: bbc.com

Протягом минулої доби російські загарбники завдали п'ять ракетних та авіаційний удар по українській території.

Ворог також здійснив понад 90 обстрілів з РСЗВ, зокрема бив по цивільних об'єктах Херсона, де загинули мирні люди. Про це вранці 25 грудня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Незмінної поки залишається ситуація на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках. Ворог зберігає там військову присутність, але ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

"На Сіверському напрямку загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру Винторівки, Рижівки та Ворожби Сумської області. На Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур'їв Козачок, Ветеринарне, Козача Лопань, Кудіївка, Гоптівка, Стрілеча, Красне, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Нестерне, Землянки, Хатнє та Амбарне Харківської області", ‒ ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Бахмут: у США заявили про зміни у наступі росіян

На Куп'янському напрямку росіяни з танків, ствольної та реактивної артилерії стріляли по районах населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Куп'янськ, Кислівка, Табаївка, Котлярівка і Крохмальне на Харківщині та Новоселівське, Стельмахівка і М'ясожарівка Луганської області.

На Лиманському напрямку під вогневе ураження потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Діброва на Луганщині, а також Терни Донецької області.

Запеклі бої тривали на Бахмутському напрямку. Там російські загарбники обстріляли райони населених пунктів Спірне, Званівка, Берестове, Білогорівка, Веселе, Яковлівка, Соледар, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Диліївка, Клебан-Бик, Озарянівка, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ударами були Веселе, Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка, що на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку з танків та всього спектру артилерії ворог стріляв по українських позиціях неподалік Богоявленки, Вугледара, Пречистівки, Новоукраїнки, Великої Новосілки та Времівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Малинівка, Червоне, Дорожнянка, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське на Запоріжжі та Марганець і Нікополь Дніпропетровської області.

Росія продовжує обстріли на Херсонському напрямку. Минулої доби ворог бив по цивільній інфраструктурі Червоногригорівки на Дніпропетровщині та Бургунки, Антонівки й Херсона. Є постраждалі серед мирних мешканців.

Збройні сили України стримують російських окупантів під Бахмутом, де точаться запеклі бої. Тільки за добу на Бахмутському напрямку було 266 обстрілів з усіх видів артилерії, РСЗВ, танків. Про це повідомив речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий.

Кількість постраждалих в результаті терористичного обстрілу центру Херсона вдень 24 грудня зросла і становить 68 осіб. Загинули 10 людей.

Зараз ви читаєте новину «Майже сотня російських обстрілів за добу ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на лінії фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути