пʼятниця, 23 грудня 2022 14:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи має Росія успіхи під Бахмутом: у ЗСУ відверто відповіли

Чи має Росія успіхи під Бахмутом: у ЗСУ відверто відповіли
На Донбасі Збройні сили України не дають російським військам просунутися в районі Бахмута в Донецькій області. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України стримують російських окупантів під Бахмутом, де точаться запеклі бої.

Тільки за поточну добу на Бахмутському напрямку було 266 обстрілів з усіх видів артилерії, РСЗВ, танків. Про це повідомив речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий, який прокоментував слова колеги з міноборони США Патріка Райдера, передає "24 канал".

Останній сказав, що росіяни поступово досягають успіху на Бахмутському напрямку.

Череватий сказав, що Бахмут – це найнапруженіша ділянка фронту. Під містом було понад 15 бойових зіткнень, внаслідок яких українські захисники ліквідували сотню окупантів. Ще 200 зазнали поранень.

Речник розповів, що під Бахмутом гнучкий фронт. Тобто за такої великої динаміки боїв іноді підрозділу розумніше відійти й перегрупуватися, "щоб потім вести бойові дії, а не так, як у росіян".

Череватий підкреслив, що росіяни часто бездумно кидають людей і втрачають техніку й особовий склад, але мають як здобуток декілька десятків метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Він розповів, що ЗСУ ведуть мобільну й розумну оборону. Наші воїни роблять все для того, щоб завдати ворогу максимальних втрат і мінімізувати свої.

ЗСУ намагаються не допустити системного прориву ворога. Щоб росіяни не зайшли у тил, не змогли оточити наші підрозділи, не змогли рухатися далі, вийти на оперативний простір і не окуповувати інші населені пункти.

За словами Череватого, про так звані успіхи Росії навіть не можна сказати, що це піррова перемога. Він наголосив, що росіяни – чемпіони в антирекордах, коли заради декількох десятків метрів втрачають чимало людей і техніки.

Речник звернув увагу на втрати ворога за минулу добу, про що повідомили в Генштабі. ЗСУ ліквідували ще 550 окупантів. Це, як підкреслив Череватий, повний батальйон. Речник додав, що здебільшого втрат Росія зазнає на східному фронті.

Насамкінець Череватий заявив, що Росія під Бахмутом не досягає ні глобальної, ні тактичної мети у війні.

"Коли шість місяців не можеш взяти районний центр, то про який успіх може йтися", – сказав він.

На Донбасі Збройні сили України не дають російським військам просунутися в районі Бахмута в Донецькій області.

Водночас у Луганській області біля Кремінної тривають важкі бої, а в окупованому Криму та на захопленій частині Херсонської області росіяни посилюють заходи безпеки, свідчать свіжі карти від американського Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ на заході Луганської області та сході Харківської області не припиняється ні на мить.

Зараз ви читаєте новину «Чи має Росія успіхи під Бахмутом: у ЗСУ відверто відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути