пʼятниця, 30 березня 2012 17:49

Львівські бандити жорстоко катували своїх жертв під час нападу

Співробітники Управління з боротьби з організованою злочинністю у Львівській області та прокуратури Львівської області передали до суду справу щодо діяльності організованого злочинного угруповання, яке було затримано влітку 2011 року. На сьогодні доведено 10 епізодів грабежів та розбоїв, які скоїли бандити. Однак характер скоєних у період від 2009 до 2011 років злочинів свідчить, що таких нападів було понад 20.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Начальник УБОЗ ГУ МВС України у Львівській області Василь Телиця розповів, що злочинна група розпочала свою діяльність ще в середині 1990-х, коли Львівщиною пройшла хвиля нападів на транспортні засоби. Діючи за певною схемою, група злочинців зупиняла автобуси та грабувала туристів та заробітчан. Кожен із членів угруповання мав конкретно відведені йому ролі: хтось переодягався у форму працівника міліції та зупиняв транспорт, хтось – стояв на варті, інші – грабували людей. За кожен такий напад злочинці "здобували" від 2 до 5 тисяч доларів США. Згодом нападники змінили географію своїх діянь, переміщуючись до Закарпаття, Чехії та Угорщини, а потім і до Австрії, де продовжували чинити аналогічну злочинну діяльність.

За скоєння в Австрії чергового злочину двох українців упіймали та ув'язнили терміном на 14 років. Проте, відбувши дві третини періоду ув'язнення, чоловіків відпустили і ті повернулись в Україну. Тут сорокарічні чоловіки відчули, що гідної роботи їм не знайти, а тому знову взялися за старе. На цей раз вони обрали шлях рекету, вимагаючи матеріальні цінності у підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії на трасах промишляють рекетири

"Згодом до своєї злочинної діяльності рекетири залучили однодумців. Відтак, група з двох злочинців досить швидко зросла до організованого злочинного угруповання у складі 10 осіб. Серед тих, хто долучився до кримінальників, були молоді люди віком близько 30 років. Кожен з чоловіків мав спортивне минуле: хтось займався кікбоксингом, а хтось - отримував силу за допомогою тренажерів", - розповіли правоохоронці.

Так і утворилася стійка банда, яка у 2009 році розпочала на території Львівщини напади на заможні сім'ї підприємців та митників. Йшли бандити на злочин лише після вивчення поведінки кожного з членів сім'ї, на яку збиралися нападати. Вони стежили, о котрій годині люди встають, коли виходять з дому, коли лягають спати.

За собою слідів бандити практично не залишали. Вони проникали у будинки своїх жертв уночі – у період від 2.30 до 3.30 години, коли у людей був міцний сон. Кожен із нападників мав на голові чорні маски. Щоразу після злочину чоловіки спалювали таке "вбрання", після чого купували аналогічне у магазинах "секонд-хенду".

Банда вирізнялася особливою жорстокістю. Окрім залякування зброєю, члени угруповання катували людей тим, що потрапляло їм до рук. Зокрема, якщо знаходили у будинку праску, то вмикали її і гарячою прикладали до тіла мешканців, а якщо прасок злочинці не знаходили, тоді в хід йшов окріп, або щипці, якими виривали нігті на кінцівках. Переживши такі знущання, більшість жертв злочинців і досі звертаються за допомогою до психологів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимирові Лавренчуку підпалили хату

Кількох членів угруповання затримали безпосередньо біля їхніх квартир, ще одного, коли той сідав до автомобіля. Одразу трьох злочинців упіймали під час їхнього відпочинку на Шацьких озерах.

Розслідування справи тривало більше як півроку. На сьогодні проти злочинців порушено кримінальні справи за ознаками частини 4 статті 187 (розбій) та статті 257 Кримінального кодексу України (організація озброєної банди). Проте крапку у цій справі повинен поставити суд.

Зараз ви читаєте новину «Львівські бандити жорстоко катували своїх жертв під час нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути