пʼятниця, 11 листопада 2011 11:23

На Сумщині неповнолітні рекетирші поставили на лічильник своїх подруг

На Сумщині неповнолітні рекетирші поставили на лічильник своїх подруг

У Сумській області майже півтора місяця неповнолітні дівчата і їх доросла подруга займалися рекетом. Жертвами стали 15-річні знайомі, з якими спочатку дружили, а потім примушували віддавати гроші. Злочинний "бізнес" припинили працівники міліції.

У відділення міліції прийшла мати 15-річної дівчинки і розповіла, що у її дитини вимагають гроші. Вона говорила, що спочатку намагалася вирішити це питання самостійно, однак на дівчат-підлітків, які вимагають гроші, ніякі розмови не діють, тому вирішила звернутися за допомогою до правоохоронних органів.

До співробітників міліції жінка прийшла не сама. Її дочка підтвердила слова матері і розповіла, що протягом півтора місяців її разом з подругою переслідували їх знайомі, з якими колись дружили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті затримали злочинну групу рекетирів

"Почалося все зі сварки через хлопця, - розповіла дівчинка слідчому. - Після цього дівчата нас "поставили на лічильник" - мовляв, будете матеріально залагоджувати конфлікт. Перший раз ми віддали їм 200 грн. Думали, після цього все закінчиться. Але помилилися".

Працівники міліції почали розслідування. З'ясувалося, що 200 грн. юним рекетиршам виявилося мало, і вони, відчувши смак "легко зароблених" грошей, захотіли ще. Вдруге вони стали вимагати 150 грн. І попередили, що якщо грошей не буде у встановлений термін, дівчатка будуть покарані. Але останні вирішили проігнорувати вимагання, ховаючись від колишніх подруг. Проте незабаром їх зловили і побили, після чого ті вирішили віддати гроші.

Терпіння у дівчаток скінчилося, коли їх вимагачі почали вимагати чергові 150 грн. Грошей не було, тому одна з заляканих жертв вирішила про все розповісти матері.

Зараз міліціонери кажуть, що знущань можна було б уникнути, якби підлітки не боялися про таке розповідати.

"У третій раз, - розповів начальник Зарічного райвідділу Юрій Іванов, - працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей влаштували засідку юним злочинницям. Гроші, які були передані в руки підозрюваних, були міченими. Цього було достатньо для порушення кримінальної справи. А враховуючи, що серед юних рекетирш була одна повнолітня дівчина, за такі діяння їй доведеться відповідати, адже за ч.2 ст.189 КК (вимагання) їй може загрожувати семирічне ув'язнення".

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині неповнолітні рекетирші поставили на лічильник своїх подруг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути