Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2018 18:09

Луценко знає, хто стоїть за вбивствами активістів

Луценко знає, хто стоїть за вбивствами активістів
У справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк правоохоронці затримали 6 підозрюваних. Проте замовника так і не знайшли. Фото - rubryka.com

У справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк правоохоронці затримали 6 підозрюваних.

Проте замовника так і не знайшли. Ймовірно, вони створюють вигляд бурхливої діяльності, і бояться йти далі у цій справі. Про це у своєму блозі "Право на правду" розповів журналіст-розслідувач Дмитро Гнап.

За його словами, генеральний прокурор Юрій Луценко влаштував цілу виставу зі своїми заявами про відставку. Сипав цифрами про кількість слідчих дій, кількість підозрюваних і допитаних.

"У більш ніж 50 нападів на активістів за останні два роки правоохоронці не назвали жодного замовника злочинів. І це головна проблема. Адже виконавці, особливо в такі важкі часи як сьогодні, знайдуться завжди. Натомість, якщо не буде замовників, то не буде і виконавців", – сказав Гнап.

Журналіст нагадав, що друзі й колеги загиблої провели власне розслідування. За їхніми даними, крім затриманих чотирьох бійців АТО є ще одна людина, яка може вивести на замовника вбивства. За даними активістів, начебто саме Ігор Павловський передав Сергію Торбіну та його групі гроші на купівлю кислоти для того, щоб облити Гандзюк, а також саму грошову винагороду за виконаний напад.

За даними активістів, сам Павловський не приховує, що знайомий з Торбіним. А останнім часом вони були помічені в рейдерських атаках, нападах на фермерські господарства та спробах брати участь в перерозподілі тіньового бізнесу на Херсонщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали співучасника вбивства Гандзюк

"Йдеться про незаконну вирубку лісів на території області. Для цього вони часто влаштовувалися штучні пожежі, після яких йшла так звана масова санітарна вирубка дерев з наступним продажем зрізаної деревини за чорну готівку, а сама Катерина нелегальному промислу намагалася перешкодити", – додав Гнап.

На думку журналіста, генеральний прокурор проситься з посади, бо прекрасно знає, куди тягнуться нитки в усіх цих резонансних історіях. І що замовники всіх цих жахливих вбивств досі при владі або біля влади, і є кумами, друзями, бізнес-партнерами чи просто однопартійцями й цього генпрокурора, і цього президента.

Причиною смерті 33-річної Катерини Гандзюк стали хімічні опіки понад 30% тіла і поліорганна недостатність — одночасне ураження кількох органів, втрата ними здатності забезпечувати життєві потреби організму. Такі офіційні висновки медиків. Жінка померла в столичному опіковому центрі 4 листопада. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому. Правозахисні й громадські організації оприлюднили відкрите звернення з вимогою публічного звіту щодо розслідування справи Катерини Гандзюк. Також наполягають на відставці генерального прокурора Юрія Луценка й міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 6 листопада під час виступу у Верховній Раді Луценко заявив, що йде з посади.

Зараз ви читаєте новину «Луценко знає, хто стоїть за вбивствами активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути