неділя, 15 жовтня 2023 13:11

Ліванська "Хезболла" заявила про захоплення ізраїльської військової бази

 

Ліванське угрупування "Хезболла" заявило, що його бойовики завдали удару по ізраїльському місту Штула на кордоні між Ізраїлем та Ліваном.

Повідомляють також про захоплення там "Хезболлою" бази Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛУ). Про це повідомляє Times of Israel.

За інформацією видання, внаслідок обстрілу з боку терористів п'ятеро солдатів армії Ізраїлю зазнали поранень. ЦАХАЛ у відповідь завдає ударів по позиціях ворога у Лівані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС назвав кількість загиблих внаслідок ударів ізраїльської армії палестинців

Ізраїльська армія після атаки оголосила про ізоляцію територію в районі Штули на чотири кілометри від північного кордону з Ліваном.

"ЦАХАЛ наголошує, що вхід до цього району заборонено, і просить цивільних зважати на це та не заходити на вищезазначену територію", - йдеться у повідомленні.

Тим часом арабські ЗМІ повідомляють про те, що "Хезболла" захопила військову базу ЦАХАЛу на кордоні з Ізраїлем і публікують кадри, де видно, що прапор терористів майорить над будівлею. Армія Ізраїлю цю інформацію поки не підтвердила.

Армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції у Секторі Гази, яку планували на ці вихідні. Причиною називають погоду.

Разом з тим Іран пригрозив Ізраїлю втручанням у війну, якщо ЦАХАЛ продовжить наземну операцію в Секторі Гази. Іранський міністр закордонних справ заявив, що наземна операція у Газі - це для них "червона лінія".

Зараз ви читаєте новину «Ліванська "Хезболла" заявила про захоплення ізраїльської військової бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути