вівторок, 03 січня 2023 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"Особистий провал Путіна" ‒ у США прокоментували удар ЗСУ по російській базі в Макіївці

"Особистий провал Путіна" ‒ у США прокоментували удар ЗСУ по російській базі в Макіївці
Американські аналітики вважають масове знищення російських військових у Макіївці особистим провалом президента РФ Володимира Путіна. Фото: скріншот

Удар українських військ по російській військовій базі в тимчасово захопленій Макіївці Донецької області є особистим провалом президента РФ Володимира Путіна.

Офіційно міноборони Росії визнало загибель 63 військових, проте навіть російські воєнкори і блогери кажуть, що втрати в рази більші. Про це пише The New York Times.

Американські аналітики переконані, що за провал Росії в Макіївці провина лежить особисто на президентові РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні "200-х": казарми росіян в Макіївці показали після масштабного удару

За даними видання, "яструби" серед російських блогерів і воєнкорів не вірять офіційним заявам міноборони. Вони говорять про сотні знищених і поранених. Українська сторона також стверджує про близько 400 ліквідованих загарбників.

У публікації зазначається, що навіть найнижча кількість втрат буде одним з найкривавіших епізодів війни для ЗС РФ. Це особиста помилка президента Путіна, який обіцяв виправити кричущі помилки і слабкості в армії.

1 січня стало відомо, що в новорічну ніч Збройні сили України завдали удару по казармах російських військових в Макіївці. Вони базувалися у місцевому ПТУ.
За непідтвердженими даними, точковий удар ЗСУ завдали з РСЗВ HIMARS. У роспабліках писали, що загиблих окупантів від 350 до 600 осіб, зокрема три високопоставлені командири.

У міноборони РФ офіційно визнали масштабні втрати після потужного удару ЗСУ по базі росіян у тимчасово окупованій Макіївці. Але відповідальність за це намагаються перекласти на маріонеток з так званої ДНР. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Особистий провал Путіна" ‒ у США прокоментували удар ЗСУ по російській базі в Макіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути