Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2023 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Ускладнює життя Путіну ‒ аналітики ISW прокоментували удар ЗСУ по базі росіян у Макіївці

Ускладнює життя Путіну ‒ аналітики ISW прокоментували удар ЗСУ по базі росіян у Макіївці
У тимчасово окупованій Макіївці знищено кілька сотень російських військових. Фото: defence-ua.com

У міноборони РФ офіційно визнали масштабні втрати після потужного удару ЗСУ по базі росіян у тимчасово окупованій Макіївці.

Але відповідальність за це намагаються перекласти на маріонеток з так званої ДНР. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Своєю чергою терористи ДНР заявляють, що винні російські військові, які користувалися телефонами, що дало можливість ЗСУ відстежити скупчення російських військ та отримати чіткі координати для атаки.

"Однак розпливчасте визнання російським міноборони удару спричинило критику військового командування РФ", ‒ ідеться у повідомленні ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сватовому знищили склад окупантів

Російські блогери, пов'язані з ПВК "Вагнер", наголошували, що російське військове командування полегшило українським силам можливість удару. Оскільки тримало кілька сотень солдатів в одному місці. "Вагнерівці" також назвали брехнею пояснення ДНР щодо використання мобільних телефонів.

Інші "воєнкори" стверджують, що командування бачило подібні атаки протягом усього періоду повномасштабної війни. Але проявило "злочинну недбалість" і навіть не спробувало розосередити війська в Макіївці на менші групи.

Аналітики також додають, що такі воєнні невдачі дедалі більше ускладнюватимуть зусилля російського президента Володимира Путіна заспокоїти провоєнну спільноту й зберегти головний наратив у внутрішньому інформаційному просторі.

"Диктатор вже доручив до 6 січня провести розслідування. Однак нездатність Путіна відповісти на критику й виправити недоліки російської воєнної кампанії підривають його авторитет як практичного військового лідера", ‒ ідеться у повідомленні.

Кількість знищених окупантів в результаті "бавовни" в окупованій Макіївці на Донеччині може сягнути 400 осіб. Кількість поранених також сотні. Про це повідомили в Telegram "Стратегічні комунікації Збройних сил України".

1 січня вночі в окупованій Макіївці Збройні Сили України знищили базу, де перебували мобілізовані росіяни із Саратова. Точковий удар ЗСУ завдали з РСЗВ HIMARS. У місцевих чатах пишуть, що загиблих окупантів від 350 до 600 осіб, зокрема три високопоставлені командири.

Зараз ви читаєте новину «Ускладнює життя Путіну ‒ аналітики ISW прокоментували удар ЗСУ по базі росіян у Макіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути