середа, 13 травня 2015 13:32

Льовочкін і Каськів засвітилися у справі проти Ostchem - Аваков

Льовочкін і Каськів засвітилися у справі проти Ostchem - Аваков
argumentua.com

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що у ході розслідування кримінального провадження махінацій компанії Ostchem з'являються нові факти злочинів і фігурують депутат "Опозиційного блоку", екс-глава адміністрації Віктора Януковича Сергій Льовочкін, а також екс-глава Держінвестпроекту Владислав Каськів.

Про це він сказав середу в Києві, кажучи про розслідування кримінального провадження по компанії Ostchem.

"Разом з цією ситуацією спливає ряд інших гучних прізвищ і резонансних злочинів, які, можливо, будуть на слуху і будуть використовуватися для спекулятивних атак на інформацію. Це і пан Каськів, і є питання до пана Льовочкіна і ряду інших народних депутатів", - заявив Аваков.

Аваков нагадав, що МВС проводить розслідування махінацій співробітниками компанії Ostchem. "Діяльність менеджерів цієї компанії призвела до того, що Україна недоотримала, вірніше отримала прямі збитки на суму 5,7 млрд", - сказав він.

Міністр зазначив, що розслідуванням займається Головне слідче управління МВС. Аваков також нагадав, що в рамках цього виробництва в інтересах держави було заарештовано 0,5 млрд куб. м газу, що належать Ostchem.

"Це перший крок щодо забезпечення інтересів держави, і він не останній - планується ряд інших слідчих дій в цьому напрямку", - заявив глава МВС.

"Вважаю, що це буде корисно як для правосуддя України, так і для американського правосуддя, яке має претензії до пану Фірташу", - підкреслив Аваков.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 30 квітня заявив, що МВС відкрило кримінальну провадження за фактом злочинної змови працівниками НАК "Нафтогаз України" і компанією Ostchem, в результаті якого державі завдано збитків у розмірі 5,7 млрд грн.

Яценюк також заявив, що Генпрокуратура і МВС просять суд заарештувати 500 млн куб. м газу групи Ostchem.

За інформацією МВС, ГСУ МВС України відкрило кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

30 квітня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГСУ МВС України та заарештував близько 500 млн куб. м природного газу, який належить підприємствам групи компаній Ostchem.

Зараз ви читаєте новину «Льовочкін і Каськів засвітилися у справі проти Ostchem - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути