середа, 11 квітня 2007 11:43

Латвійська пенсіонерка судиться з посольством Росії, яке загидило її квартиру

Сьогодні сенат Верховного суду Латвії приступає до розгляду скарги 78-річної пенсіонерки Вєри Чєсноковой у справі проти посольства Росії про збиток, заподіяний її квартирі. Чєснокова вимагає стягнути з посольства РФ майже $8 тис.

Протягом кількох років пенсіонерка здавала російському посольству квартиру на вулиці Антоніяс. У квартирі проживав російський дипломат Петро Уржумов, який був пізніше депортований з Латвії за підозрою у шпигунстві. Коли співробітники посольства віддали ключі, відкривши двері у присутності наглядача, жінка побачила "просто свинарник - скрізь: на підлозі, під столом, під ліжком, під диваном валялися порожні і напівпорожні пляшки віскі, джина, горілки, вина, обгризені курячі кістки, лушпиння горіхів, шоколад, недопалки".

Крім того, була пошкоджена кришталева люстра, розбита вітрина кухонної шафи, а на лакованому столі були плями від праски. Збиток, заподіяний лакованим цинамоновим меблям, які господиня назвала "ексклюзивними", оцінено латвійськими експертами в $6,26 тис.

"Посольство запропонувало мені виправити меблі в своїй майстерні, де у них тільки сантехнік Вася з сокирою!", - висловила обурення пенсіонерка, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Латвійська пенсіонерка судиться з посольством Росії, яке загидило її квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути