середа, 31 травня 2023 08:51

Критикують еліту та погрожують Європі: як в РФ реагують на удари безпілотників по Москві

Критикують еліту та погрожують Європі: як в РФ реагують на удари безпілотників по Москві
Безпілотники атакували Москву 30 травня. Фото: pravda.com.ua

Атака безпілотників на Москву спричинила різну реакцію в російському інформаційному просторі.

Зокрема, деякі російські військові оглядачі використали атаки безпілотників, щоб розкритикувати відхід Росії з Київської, Чернігівської та Сумської областей у квітні 2022 року. Про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

Так, російський терорист Ігор Гіркін прокоментував удари по Рубльовці, розкритикувавши при цьому російську еліту, яка, за його словами, "ніколи не думала про країну і ніколи не буде" і не відповідатиме на українські атаки в Москві, Бєлгородській області чи окупованій Росією частині України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін мовчить про атаку дронів на Москву, бо не знає чим відповісти – ISW

Гіркін також висміяв Путіна за те, що той продовжує стверджувати, що війна є "спеціальною військовою операцією", незважаючи на атаки безпілотників на російську столицю.

А ватажок групи "Вагнера" Євген Пригожин дорікнув російському Міноборони та закликав російських чиновників фактично захищати Росію, а не "сидіти тихо".

Відреагував на удари також глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров. Він пригрозив європейським країнам, заявивши, що, якщо вони продовжуватимуть постачати Україні зброю, у них не буде зброї, необхідної для захисту, коли Росія "постукає в їхні двері".

Зранку 30 травня у Москві і Підмосков'ї РФ пролунали вибухи, атакували безпілотники. Російські ЗМІ заявили, що столицю РФ атакували від 25 до 32 безпілотників.

До атаки Москви безпілотниками, яка сталася вранці 30 травня Україна не має жодного відношення. Будь-які удари по території Росії, кількість яких зростає, не мають стратегічного значення для України. Про це в ефірі телемарафону сказав радник голови Офіса президента України Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Критикують еліту та погрожують Європі: як в РФ реагують на удари безпілотників по Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути