вівторок, 30 травня 2023 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Москву і область сколихнули вибухи. Повідомляють про каскад БПЛА

Москву і область сколихнули вибухи. Повідомляють про каскад БПЛА
Причиною вибухів у Москві та Підмосков'ї могла бути робота ППО. Фото: ілюстративне, "Суспільне"

Уранці 30 травня у російському Підмосков'ї пролунала серія вибухів.

Про звуки розривів повідомили місцеві мешканці, пишуть у Telegram країни-агресорки та росЗМІ.

Щонайменше 10 безпілотників атакували Московську область, є влучання, повідомив український військкор Андрій Цаплієнко.

Вибухи було чути у багатьох населених пунктах, у тому числі в районі Немчинівки, Одинцово та Барвіхи. За попередніми даними, працювала протиповітряна оборона.

Повідомляється, що у Новій Москві у багатоповерховий будинок нібито врізався безпілотник. За попередньою версією, у висотку міг врізатися дрон, що летів з боку Калузької області РФ у бік Москви. Імовірно, БПЛА летів на надмалій висоті, щоб його було складніше виявити і тому врізався в будинок в районі технічного поверху.

Ще один дрон начебто влучив в житловий будинок у Москві на Профспілковій вул. Він влетів у вікно квартири на 16 поверсі.

"Мешканців трьох під'їздів будинку на Профспілковій у Москві, куди прилетів БПЛА, евакуювали", – повідомили пропагандисти з "РИА Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова "бавовна" у Бєлгородській області РФ. Пвідомляють про потужні "прильоти"

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що в результаті атаки БПЛА в кількох будинках російської сталися незначні пошкодження. І серйозно постраждалих, з його слів, немає.

"Усі екстрені служби міста перебувають на місцях подій. Вони з'ясовують обставини того, що сталося", – сказав Собянін.

Співробітники силових структур перевіряють інформацію про "хлопки" у двох багатоповерхових житлових будинках на заході та південному заході Москви, пише ТАСС

"Перевіряється інформація про хлопки у багатоповерхових житлових будинках, розташованих на Ленінському проспекті, 92, корпус 1 та Профспілковій вулиці, будинок 98, корпус 6. За зовнішніми ознаками слідів пожежі не виявлено. У деяких квартирах порушено скління. Попередньо причиною могли стати безпілотниками", – сказав співрозмовник пропагандистів.

У ніч на 30 травня Росія масовано атакувала дронами-камікадзе Київ. Вибухи лунали у різних районах столиці. Сили протиповітряної оборони збили понад 20 безпілотників під час нічної атаки, попередньо повідомила місцева влада.

Уламки збитого БПЛА влучили у багатоквартирний будинок у Голосіївському районі, загинула одна людина. Зруйновані квартири на двох верхніх поверхах, майже всі вікна повилітали. Мешканців будинку евакуювали.

Зараз ви читаєте новину «Москву і область сколихнули вибухи. Повідомляють про каскад БПЛА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути