середа, 13 травня 2020 19:33

Кожарі не вдалося вийти із в'язниці

Кожарі не вдалося вийти із в'язниці
Суд залишив під вартою ексголову МЗС Леоніда Кожару. Фото: facebook.com/leonid.kozhara

Колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару, якого підозрюють в убивстві товариша Сергія Старицького, залишили під вартою.

Таке рішення виніс 13 травня Апеляційний суд Києва.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 березня 2020 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту — без задоволення",- сказано в повідомленні пресслужби суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружину колишнього міністра звинувачують у брехні

Кожара міг вийти також під заставу у понад 14 млн грн, але гроші він не вніс. Його захист наполягає на повному скасуванні запобіжного заходу.

"Докази, які б вказували на причетність Кожари до вбивства - відсутні. Твердження, викладені в підозрі, повідомленій Кожарі, продовжують залишатися нічим не підкріпленою "обвинувальною гіпотезою". Натомість, є достовірні фактичні дані, процесуальним джерелом яких, є, зокрема, висновки експертів, що спростовують підозру і заперечують причетність Леоніда Кожари до інкримінованого злочину", - розповів його адвокат Олександр Шира.

Леоніда Кожару підозрюють у вбивстві товариша — столичного бізнесмена 56-річного Сергія Старицького. 21 лютого він приїхав у гості до Кожари у село Чайки під Києвом. Випили спиртного. Потім пролунав постріл. Жінка Кожари була в іншій кімнаті, розповідала тоді. Коли зайшла на кухню — Старицький був мертвий. У його руках — пістолет Леоніда, казала. Поліція зафіксувала самогубство, та невдовзі справу перекваліфікували на вбивство. Слідство місяць вивчало докази, проводили експертизи. Мають підтвердження, що Кожара застрелив товариша, а потім інсценував його самогубство.

Зараз ви читаєте новину «Кожарі не вдалося вийти із в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути