четвер, 09 квітня 2020 13:37

Коронавірусний скандал: чиновник повідомив неправдиву інформацію

Коронавірусний скандал: чиновник повідомив неправдиву інформацію
У Малині на Житомирщині 8 людей заразилися коронавірусом. Фото: focus.ua

Інформація про жителя Малина на Житомирщині, який повернувся з-за кордону і начебто порушив правила самоізоляції та заразив 8 друзів, виявилася неправдивою.

Інформацію сьогодні спростували. У місті справді 8 хворих. Але перший випадок зареєстровано ще 2 тижні тому. І історія зовсім інша, розповів міський голова Малина Олексій Шостак, передає ТСН.

Захворів 56-річний чоловік. В аеропорту "Бориспіль" він зустрічав свою дружину, яка поверталася з Єгипту. Жінка після повернення була в самоізоляції, в неї хвороби немає. Чоловік підозрює, що вірус підчепив саме в аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфікований Covid-19 житомирянин позиватиметься до мера

Не знаючи про інфікування, спілкувався зі своїм товаришем. Товариш, його дружина та брат згодом теж захворіли. Оскільки загалом у невеликому містечку вже 8 хворих, від завтра на в'їздах тут встановлюватимуть 7 блокпостів.

Також посадовці розмірковують, чи вдаватися до таких заходів у Бердичеві, адже там найбільша кількість хворих в області - 10. Один із хворих контактував з людиною, яка приїхала із-за кордону, і заразив свою 81-річну матір. І як стало відомо, жінка сьогодні померла в лікарні.

Загалом на Житомирщині лабораторно підтверджено 31 випадок коронавірусу.

Раніше під час брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що в місті Малин Житомирської області зафіксували спалах зараження коронавірусом. 8 осіб заразилися Covid-19, коли компанія зібралася відсвяткувати повернення друга із заробітків у Польщі. Через те місто можуть узяти в санітарне кільце.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірусний скандал: чиновник повідомив неправдиву інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути