вівторок, 06 листопада 2012 13:38

Киянин "повісив" кредит на хвору дружину, а сам втік

Киянин "повісив" кредит на хвору дружину, а сам втік
Жінка запевняє, що не усвідомлювала своїх дій. Фото Володимира Хом'яка

Шевченківський райсуд Києва розглядає справу Антоніни Колмакової із банком "Фінанси та Кредит". У 2007 році чоловік Антоніни Борис Колмаков взяв кредит на 137 тисяч доларів. Поручителем оформив дружину. Під заставу дали двокімнатну квартиру на вулиці Мельникова 6, що біля метро "Лук'янівська". Коли зрозумів, що сплатити борги не зможе — зник. Банк намагається стягнути заборгованість із жінки. Сума боргу разом із відсотками та пеньою складає більше 4,5 мільйони гривень. Фінустанова подала позов до суду, аби забрати двокімнатну квартиру. Антоніна запевняє, що хворіє на психічні розлади. На момент підписання договору не усвідомлювала своїх дій. Тепер боїться, що лишиться з 20-річною дочкою Валерією на вулиці.

"Я з чоловіком тоді вже й не жила разом. Він нас кинув у 2006 році. Страждала на розлад адаптації, змішану тривожно-дересивну реакцію з астенічною акцентуацією особистості. Коли починаю нервуватись то не можу нічого робити. Подзвонив до мене і сказав, що бере кредит, а мій підпис потрібний лише тому, що я формально його дружина. Послухалась, бо нічого не розуміла. В банку підписала купу документів. Він отримав гроші і повіз мене додому, а сам поїхав до себе" - пригадує Антоніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Циганка видурила коштовностей на 41 тисячу

Борис Колмаков у травні 2007 року вирішив взяти кредит на розвиток власного бізнесу. Він мав під Києвом цех із виготовлення снеків до пива. Сировину закупляв у Китаї. Хотів у них же придбати нове обладнання. До 2008 року кредит виплачував вчасно. Потім почалися затримки.

"Пояснив, що його кинули китайські партнери на велику суму. Гроші він їм переслав, а обладнання вони не дали. Я вірю, що він потрапив у біду, але ж навіщо було мене ось так кидати з дитиною в такі проблеми?" - хвилюється жінка.

Тепер банк хоче відібрати у жінки квартиру.

"Я не знаю, що робити. Думала все кинути і поїхати кудись в село жити серед кіз. Але ж моєї квартири не вистачить, щоб розплатитись із всіма боргами. Питались в брокерів. Кажуть, що більше 100 тисяч доларів не вдасться виручити, - підраховує Антоніна.

Адвокат Антоніни Анна Гриценко подала зустрічний позов.

"Ми хочемо довести, що жінка не усвідомлювала своїх дій, була залежна від чоловіка і ніде не працювала. Просимо визнати недійсним договір поруки та іпотечний договір. Також просили назначити медичну експертизу аби довести, що моя клієнтка хворіла на момент підписання документів психічними розладами і не усвідомлювала своїх дій. Експертизу провели і в ній сказано, що Антоніна дійсно мала психічні розлади. На жаль суддя сказала, що цього мало", - пояснює юрист.

Наступне засідання суду призначене на 15 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Киянин "повісив" кредит на хвору дружину, а сам втік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути