понеділок, 29 жовтня 2012 05:00

Циганка видурила коштовностей на 41 тисячу

Цього місяця міліція затримала у Львові 33-річну циганку, яка видурила у громадян коштовностей на 41 тис. грн. Казала, що з прикрас треба зняти "порчу", тоді все у житті налагодиться. Жінці загрожує від трьох до п'яти років позбавлення волі.

- Загалом з початку року в області зареєстровано 21 факт шахрайства зі сторони ворожок, -  каже заступник начальника відділу розкриття майнових злочинів львівської міліції Володимир Хаба, 46 років. -  Найчастіше "працюють" у Львові, Дрогобицькому, Радехівському, Сколівському районах. Жінки віком від 25 років шукають жертв на залізничних і автобусних вокзалах, ринках, людних вулицях. Найчастіше — старших  жінок і молодих дівчат. Якщо людина засмучена, пригнічена — шахрайка  пропонує зняти порчу. Якщо молода дівчина — поворожити, причарувати хлопця.  Чоловіки таким видом шахрайства не займаються. Але вони можуть забирати у жінок видурені цінності, переховувати їх. Є факти крадіжки автомобілів. Катаються, потім ці авто просто залишають на вулиці.

Чому мало жертв шахрайства звертаються до правоохоронців?

- Потерпілі  не хочуть, аби хтось знав, що їх обдурила ворожка. Батькам соромно визнавати, що їхня вихована дитина винесла усі гроші з дому і віддала якійсь жінці. Якщо сума крадіжки велика — тоді звертаються.

Яким чином циганки видурюють цінні речі у людей?

- Вони вводять в оману. Чи володіють гіпнозом — ніхто не знає. Потрібно робити спеціальні експертизи. Але те, що вони психологи хороші — це факт. Легко входять в довіру, обирають потрібних жертв. Розповідають те, що людина хоче почути. Потерпілі кажуть, що їм видається, ніби золоті прикраси печуть вуха. Оговтуються лише тоді, коли йде. Навіть не можуть пригадати, як та виглядала.

Як не стати жертвою ворожки?

- Не треба вступати з ними у контакт, погоджуватися на їхні послуги. Може вистачити кількох хвилин, аби шахрайка ввела свою жертву у стан, коли та віддає все. По-друге, не пускайте їх додому. Дітей попереджайте, що не можна говорити з незнайомими людьми на вулиці. Побачили, що такі жінки на вулиці з кимось спілкуються, ворожать — відтягуйте жертву від них, викликайте міліцію.

Які ще шахрайства поширені у Львові?

- Так звані "соціальні працівники" приходять до пенсіонерів, самотніх людей.  Пропонують обміняти гроші, підписати документи на підвищення пенсії та інші хитрощі. Тим часом спільник в іншій кімнаті у шафі, під матрасом, в тумбочках шукає гроші та інші цінності. Або підсовують стареньким сувенірні долари на обмін.

Зараз ви читаєте новину «Циганка видурила коштовностей на 41 тисячу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути