понеділок, 27 березня 2017 17:47

Катастрофа Іл-76: генералу Назарову дали 7 років тюрми

Автор: inforesist
  Віктору Назарову дали 7 років тюрми
Віктору Назарову дали 7 років тюрми

Генерала Віктора Назарова засудили до 7 років позбавлення волі у справі про катастрофу Іл-76. Його визнанали винним у загибелі українських військових у збитому терористами Іл-76.

Павлоградський суд вирішив, що його мають покарати до 8 років позбавлення волі. Суд не відбере звання генерал-майора, пише inforesist.

Моральну шкоду за рішенням суду компенсує Міністерство оборони. Але компенсації отримають тільки найближчі родичі - батьки і дружини.

Розмір компенсації - по 500 тис. грн на користь родичів загиблих.

Суд визнав бездіяльність та службову недбалість у діях Назарова. Докази обвинувачення, на думку суду, повністю доведені. Суд врахував, що він раніше не був судимий і має позитивну характеристику за місцем служби.

Суддя додала, що генерал може просити про помилування і подати апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останні хвилини життя екіпажу Мі-2 зняли на відео

У ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу збили військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76. Це трапилось під час заходу на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 знаходилися 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Генерал-майору Генштабу ЗСУ Віктору Назарову вручили підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 до Луганська.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Іл-76: генералу Назарову дали 7 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути