понеділок, 19 листопада 2012 13:29

Картину XV століття хотіли перевезти в Польщу під ящиком з помідорами

18 листопада в міжнародному пункті пропуску "Ягодин", що на кордоні із Польщею, прикордонники спільно з працівниками митниці запобігли вивезенню із України картини, попередньо XV століття.

"Близько 20-ї години для оформлення на виїзд із України в Республіку Польща прибув громадянин України. Чоловік їхав автомобілем польської реєстрації та обрав для руху "зелений коридор". Прикордонники цей транспортний засіб вже чекали, тому що мали оперативну інформацію про можливу контрабанду культурних цінностей, та ініціювали проведення спільно з митниками поглибленого огляду", - повідомив голова прес-служби Луцького прикордонного загону Олег Личковський.

Під час перевірки в салоні мікроавтобуса знайшли ящик з продуктами харчування, що стояв між сидіннями. На його дні лежала замотана в папір та тканину дерев'яна картина розміром 52 на 35 см з зображенням чоловіка.

"На запитання про походження картини мандрівник відповів, що придбав її на ринку за 230 американських доларів, так як вона йому дуже сподобалась. А так упакував її для перевезення нібито випадково", - пояснив Личковський.

Наразі, картина направлена на експертизу в Луцький краєзнавчий музей. Там її дослідять, встановлять автора та оцінять її вартість. Після цього і буде прийматись відповідне правове рішення.

Зараз ви читаєте новину «Картину XV століття хотіли перевезти в Польщу під ящиком з помідорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути