середа, 26 вересня 2012 14:52

Українець намагався вивезти до Німеччини в салі бойовий штик-ніж

Українець намагався вивезти до Німеччини в салі бойовий штик-ніж
Вилучений у громадянина ніж був переданий на експертизу. Фото: emarket.ua

В аеропорту "Київ" (Жуляни) столичні митники виявили військовий (бойовий) штик-ніж від автомата Калашнікова у шматках сала, яке було ретельно загорнуте в фольгу, обмотане газетою та клейкою стрічкою. Весь цей пакунок колишній українець, що нині мешкає в Німеччині, загорнув ще у 5 шарів фольги та поклав у валізу з особистими речами.

Під час митного контролю багажу пасажирів рейсу "Київ – Дортмунд", що відлітав з міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни), на рентген-апараті у валізі пасажира митники побачили цей підозрілий предмет. Після ретельного огляду змісту валізи співробітники Київської регіональної митниці з'ясували, що в валізі з особистими речами та продуктами харчування громадянин намагався приховати штик-ніж.

В ході опитування чоловік зізнався, що ніж йому подарували товариші в Україні, а до Німеччини він перевозив його собі на згадку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгиптяни засудили українця до довічного за контрабанду зброї

Обравши спрощену лінію проходження митного контролю "зелений коридор", пасажир заявив тим самим про відсутність у нього предметів, які заборонені для переміщення, або на які встановлено обмеження. З приводу наявності у нього штик-ножа до інспекторів митниці чоловік не звертався, документів на право переміщення цього предмету не надавав.

Вилучений у громадянина ніж був переданий на експертизу, згідно висновків якої ніж є холодною (військовою) зброєю.

Наразі Київською регіональною митницею порушено кримінальну справу відносно згаданого громадянина з приводу вчинення ним закінченого замаху на контрабанду з України зброї. Кримінальну справу порушено за ч.2 ст.15, ч.1 ст.201 Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «Українець намагався вивезти до Німеччини в салі бойовий штик-ніж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути