середа, 20 травня 2009 16:17

Контрабандисти, які везли товар на $3 млн, обстріляли СБУ

Контрабандисти, які везли товар на $3 млн, обстріляли СБУ

У Харківській області контрабандисти, що перевозили товари вартістю понад 3 млн. доларів, під час затримання вчинили опір із застосуванням вогнепальної зброї стосовно співробітників спецпідрозділу СБУ.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

"При затриманні контрабандисти стріляли по оперативному автомобілю співробітників СБУ", - сказала вона.

Вони не насмілювалися перевозити товар протягом декількох місяців

Остапенко розповіла, що в результаті спеціальної операції працівники спецслужби припинили діяльність міжнародного організованого злочинного угруповання, яке контролювало функціонування стабільних каналів незаконного переміщення через державний кордон України товарів широкого споживання.

З метою ліквідації ОЗУ і виявлення його розгалужених впливових корупційних зв"язків, у тому числі й у правоохоронних органах, було створено спеціальну міжрегіональну групу з числа співробітників спецслужби.

За наявною інформацією, правопорушники, незважаючи на те, що великі партії товару було підготовлено і накопичено біля кордону, не насмілювалися до перевезення протягом декількох місяців. За даними СБУ, лише заручившись певними гарантіями окремих корумпованих посадових осіб в Україні та за кордоном, контрабандисти зробили спробу переправити вантаж.

Однак, в ході спецоперації 15 травня поблизу державного кордону України було затримано 9 великогабаритних вантажівок, у яких були одяг, взуття, тканини китайського виробництва.

Як зазначила Остапенко, водії вантажівок, більшість з яких було залучено організаторами контрабандного каналу тільки для одного перевезення, намагалися втекти з місця злочину, вчинивши опір правоохоронцям.

Крім того, в подальшому оперативна група СБУ виявила складське приміщення, яке використовувалося членами угруповання як перевалочна база товарів, які завезено з морського порту Одеси для їх подальшого незаконного переправлення на кордоні. Під час обшуків на конспіративній квартирі контрабандистів було вилучено нарізну та гладкодульну вогнепальну зброю, наркотики і значну суму валюти.

Встановлено, що семеро членів угруповання вже неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за контрабанду та інші злочини. Крім того, у протиправних оборудках контрабандистів було задіяно 18 вантажівок, а також вони використовували автомобіль радіоелектронного спостереження для контролю за розмовами правоохоронців. Також після проходження автомобілів із контрабандним вантажем через лінію кордону два трактори розорювали ґрунт для знищення доказів злочину.

Водночас, співробітники СБУ припинили діяльність угрупування в складі громадян Туреччини, України та Росії, які морським шляхом незаконно ввозили з Туреччини в Україну ювелірні вироби із золота та срібла, які прикрашено коштовними каменями.

Також співробітники СБУ ліквідували в Донецькій області потужне виробництво контрафактних сигарет відомої торгової марки, які організатори планували незаконно збути в країнах Європейського Союзу.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Контрабандисти, які везли товар на $3 млн, обстріляли СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути