понеділок, 16 січня 2012 12:44

Капітан "Коста Конкордії" напоровся на риф, бо хотів побачити приятеля
11

Фото: Фото: Reuters

Італійський круїзний теплохід "Коста Конкордія" міг наскочити на риф через те, що капітан Франческо Скеттіно вирішив підвести судно ближче до берега і привітати свого знайомого на острові Джильо.

До такого висновку дійшло слідство. За інформацією Daily Mail, на острові Джильо в момент аварії теплохода знаходився приятель Скеттіно, моряк італійського торгового флоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Круїзний лайнер Costa Concordia з 70-метровою пробоїною ліг на бік

Дії 52-річного Скеттіно італійські прокурори назвали безвідповідальними і незграбними. Власники круїзного лайнера з компанії Costa Crociere підтвердили The Daily Telegraph, що причиною аварії імовірно став людський фактор. При цьому в компанії відзначають, що до призначення капітаном Скеттіно був відповідальним за безпеку суден.

Раніше Скеттіно заявляв, що судно наскочило на рифи, не позначені на карті. У Costa Crociere стверджували, що в момент зіткнення теплохід від призначеного курсу не відхилявся. Прокуратура звинувачує Скеттіно в заподіянні смерті з необережності і втечі з судна до закінчення евакуації пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На борту Costa Concordia знаходилися 45 українців: всі залишилися без паспортів

За останніми даними, в результаті краху "Коста Конкордії" в ніч на 14 січня загинули шестеро людей, 16 вважаються зниклими без вісті. У загальній складності на борту судна перебували понад 4200 осіб, з них до 60 отримали травми різного ступеня тяжкості.

"Коста Конкордіа" була побудована в 2006 році в Генуї і обійшлася власникам в 450 мільйонів євро. Її довжина складає 290 метрів, ширина - 36 метрів, а максимальна швидкість - 23 вузли. Італійська компанія Costa Crociere використовувала лайнер для туристичних круїзів Середземним морем. Після отриманої пробоїни "Коста Конкордія" відновленню не підлягає.

Зараз ви читаєте новину «Капітан "Коста Конкордії" напоровся на риф, бо хотів побачити приятеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути