понеділок, 16 січня 2012 09:08

Крах теплохода в Італії: загинули 6 людей, безвісти зникли 16

Крах теплохода в Італії: загинули 6 людей, безвісти зникли 16

Рятувальники, що працюють на місці аварії круїзного теплохода "Коста Конкордія", виявили тіло чоловіка, повідомляє агентство ANSA. Таким чином, кількість жертв аварії корабля зросла до шести.

Тіло пасажира було знайдено в незатопленому приміщенні на одній з нижніх палуб лайнера. Повідомляється, що на загиблому був надітий рятувальний жилет. Про те, чи встановлена особа загиблого, не повідомляється. До теперішнього моменту пізнані п'ятеро з шести загиблих.

Круїзний лайнер "Коста Конкордія", на борту якого знаходилися більше 4200 чоловік, затонув біля берегів італійського острова Джильо в ніч на 14 січня. Більшість з пасажирів і членів команди вдалося врятувати. За останніми даними, 16 людей вважаються зниклими без вісті. Від 40 до 60 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці, врятовані у Середземному морі, летять додому - МЗС

Причина аварії поки залишається невідомою. Капітан судна, Франческо Скеттіно, стверджував, що "Коста Конкордія" натрапила на скелі, не позначені на карті. Представники судновласника, компанії Costa Crociere, заявляли, що від заданого курсу лайнер не відхилявся.

Тим часом 15 січня ЗМІ з посиланням на компанію повідомили, що до аварії і людських жертв привели помилкові дії капітана судна. Зокрема в Costa Crociere заявили, що "Коста Конкордія" рухалася надто близько до берега. Крім того, капітан порушив передбачені правила поведінки в надзвичайній ситуації.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Лайнер Costa Concordia пішов на дно: 40 постраждалих, 3 загиблих

Раніше стало відомо, що після прибуття на берег Франческо Скеттіно був заарештований за підозрою в ненавмисному вбивстві. Крім того, капітана звинувачують в тому, що він покинув судно до закінчення евакуації пасажирів.

Нагадаємо, 13 січня ввечері круїзний лайнер налетів на піщану мілину і отримав крен. Судно стало завалюватися і лягло на бік, оголивши пробоїну до 80 метрів завдовжки та висотою до двох метрів.

Через крен кілька людей впали за борт. Є загиблі і поранені.

Зараз ви читаєте новину «Крах теплохода в Італії: загинули 6 людей, безвісти зникли 16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути