неділя, 15 січня 2012 16:38

Українці, врятовані у Середземному морі, летять додому - МЗС

Українці, врятовані у Середземному морі, летять додому - МЗС

27 українців, евакуйованих з судна Costa Concordia, який зазнав аварії біля італійського узбережжя, в неділю прибудуть до аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

"Дві групи українців загалом 27 осіб. Вони прибувають кількома рейсами до аеропорту "Бориспіль", після чого відправляться в Одесу, Львів, Сімферополь та Київ", - повідомив Дікусаров.

Він зазначив, що за сприяння посольства України в Італії 14 січня всі українці були розміщені у готелі та задокументовані свідоцтвами на повернення в Україну без стягнення консульського збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайнер Costa Concordia пішов на дно: 40 постраждалих, 3 загиблих

Дікусаров додав, що станом на неділю підтверджена інформація про 35 українців, які були евакуйовані з судна Costa Concordia.

"Станом на вечір у готелі залишалися 32 громадянина України. Троє з 35 громадян України прийняли рішення залишитися в Італії і продовжити свій відпочинок в іншому місці. Решта виявили бажання повернутися в Україну", - підкреслив прес-секретар МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайнер, що затонув у Середземномор'ї, може спричинити екологічну катастрофу

За дорученням міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка представництвам МЗС України в аеропорту "Бориспіль", в містах Львів, Одеса та Сімферополь доручено надавати максимальне сприяння нашим громадянам, які повертатимуться додому.

"Тому сьогодні саме в аеропорту "Бориспіль" наших громадян зустрічатимуть представники МЗС України", - відзначив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Українці, врятовані у Середземному морі, летять додому - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути