субота, 14 січня 2012 17:24

На борту Costa Concordia знаходилися 45 українців: всі залишилися без паспортів

На борту Costa Concordia знаходилися 45 українців: всі залишилися без паспортів

На борту круїзного лайнера Costa Concordia, що сів на мілину біля берегів Італії, згідно з останніми даними, знаходилися близько 45 громадян України, постраждалих серед них немає. Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"Згідно з оновленою інформації від посольства України в Італії, на борту круїзного лайнера перебувало близько 45 громадян України. Ніхто з них не постраждав внаслідок інциденту", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

За його словами, більшість громадян України доставлені і перебувають у готелі поблизу аеропорту Риму. Ще одна група направляється до іншого готелю біля Риму. У ці готелі вже прибули віце-консули українського посольства.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Лайнер Costa Concordia пішов на дно: 40 постраждалих, 3 загиблих

"Підтримується постійний зв'язок з нашими громадянами. Тим з них, хто знаходився на судні, в Італії рекомендується звертатися в посольства України в Римі або до консула України в Італії Горяйнова Романа Вячеславовича", - повідомив Дікусаров.

Він також додав: "Ми і надалі будемо дуже уважно відстежувати цю ситуацію, підтримуємо постійний контакт з береговою охороною Італії, з відповідними компетентними органами і будемо надавати максимальне сприяння нашим громадянам, які були на лайнері".

Також туристи з РФ і України залишилися без паспортів після краху лайнера. На початку круїзу вони здали свої паспорти компанії на зберігання на ресепшн лайнера, в результаті більшість з них зараз перебувають за кордоном без документів, повідомила РИА Новости прес-секретар російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Круїзний лайнер Costa Concordia з 70-метровою пробоїною ліг на бік

"За правилами, прийнятими на цьому круїзі, всі російські і всі українські туристи зобов'язані здати на ресепшн лайнера свої закордонні паспорти, які їм повертаються після того, як круїз закінчується. У зв'язку з тим, що сталася катастрофа, більшість туристів, які зараз знаходяться в готелях при аеропортах Мілана, Рима і Ніцци виявилися не тільки без речей, але і без документів", - сказала Тюріна.

Нагадаємо, італійський круїзний лайнер Costa Concordia, на борту якого знаходилося більше 4 тисяч 200 осіб, у ніч на суботу сів на мілину поблизу острова Джильо (Giglio) біля узбережжя Тоскани, а потім практично повністю пішов під воду. У результаті аварії як мінімум три людини загинули і 40 постраждали. Однак ці дані не остаточні - рятувальники досі розшукують 70 осіб з числа пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «На борту Costa Concordia знаходилися 45 українців: всі залишилися без паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути