Ексклюзиви
субота, 08 жовтня 2022 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Кадиров і Пригожин рятуватимуть свою репутацію на фронті ‒ ISW

Кадиров і Пригожин рятуватимуть свою репутацію на фронті ‒ ISW
Глава Чечні Рамзан Кадиров і власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин спробують досягти військових успіхів на Донеччині, вважають в ISW. Фото: nikopolnews.net

Глава Чечні Рамзан Кадиров і російський бізнесмен, власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин спробують досягти наземних військових успіхів на Донеччині.

Це дозволить їм зберегти свою популярність і репутацію в російському інформаційному просторі, йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Там констатують, що 6-7 жовтня російські сили поступово просувалися в районі Бахмута й Авдіївки, ймовірно, за підтримки "вагнерівців" і "кадирівців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стабільність режиму Путіна під загрозою: американські аналітики з'ясували причину

"Пригожин направив тисячу своїх військових для зміцнення позицій у Лисичанську, щоб забезпечити російські лінії фронту після провалу в Лимані. Ватажок так званої ДНР Денис Пушилін навіть присвоїв Кадирову звання героя ДНР. Твердження про те, що Кадиров і Пригожин готуються врятувати ситуацію, збігаються із зусиллями Кремля покращити репутацію командувача ЦВО генерал-полковника Олександра Лапіна, якого вони обидва атакували раніше", - йдеться у повідомленні ISW.

За даними аналітиків, ЗСУ тим часом продовжували контрнаступальні операції вздовж дороги Кремінна-Сватове на заході Луганської області. А росіяни займають оборонні позиції на півночі Херсонщини.

Президент Російської Федерація Володимир Путін стикнувся з критикою в найближчому оточенні через розпочату ним війну проти України.

Після постійних невдач Росії на полі бою дедалі більше "гравців російської системи" критикують керівництво міноборони РФ. До критики, зокрема, долучились чеченський лідер Рамзан Кадиров та власник приватної військової компанії Wagner Group Євген Пригожин. Про це йдеться у новому огляді британської розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров і Пригожин рятуватимуть свою репутацію на фронті ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути