Ексклюзиви
субота, 08 жовтня 2022 06:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Стабільність режиму Путіна під загрозою: американські аналітики з'ясували причину

Стабільність режиму Путіна під загрозою: американські аналітики з'ясували причину
Повідомлення про розбіжності всередині Кремля підривають стабільність режиму російського диктатора. Фото: eastnews.ua

У Росії стрімко розповсюджується інформація про розбіжності всередині Кремля, яку нещодавно оприлюднили західні ЗМІ.

Це підриває видимість стабільності режиму російського диктатора Володимира Путіна, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW. Чутки про протистояння у найближчому оточенні президента РФ "руйнують картинку сили та контролю", яку Путін намагався створити протягом понад 20 років правління.

"Деякі російські військові блогери після різкої критики глави Чечні Рамзана Кадирова та керівника ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина у бік російського вищого військового командування почали припускати, що у Кремлі є дві фракції", – ідеться у щоденному звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій

Кадиров і Пригожин є частиною фракції, яка прагне продовжувати війну, щоб досягти своїх ідеологічних цілей незалежно від ціни. Водночас опозиційна до них фракція складається з урядовців, які хочуть вести переговори із Заходом, щоб зберегти свої активи та резиденції. Зараз останні надто бояться прямого протистояння з Путіним, але розбіжності у Кремлі показують диктатора слабким.

"Презентація фундаментальних розбіжностей у найближчому оточенні Путіна та виклики його рішенням, навіть якщо вони тихі, можуть зобразити президента РФ слабким. Правдивість чи хибність цієї презентації менш важлива, ніж її введення в аудиторію, на яку Путін найбільше покладається для подальшої підтримки у війні", – додали аналітики.

Президент Російської Федерація Володимир Путін стикнувся з критикою в найближчому оточенні через розпочату ним війну проти України. Одна із дуже наближених до нього осіб останні тижні висловлювала президенту незгоду, яка стосувалася ведення війни в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Стабільність режиму Путіна під загрозою: американські аналітики з'ясували причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути