Ексклюзиви
субота, 08 жовтня 2022 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Кадиров і Пригожин йдуть на конфлікт з вищим командуванням РФ – британська розвідка

Кадиров і Пригожин йдуть на конфлікт з вищим командуванням РФ – британська розвідка
Після невдач Росії на полі бою Рамзан Кадиров і Євген Пригожин все більше критикують керівництво міноборони РФ. Фото: bukinfo.com.ua

Після постійних невдач Росії на полі бою дедалі більше "гравців російської системи" критикують керівництво міноборони РФ.

До критики, зокрема, долучились чеченський лідер Рамзан Кадиров та власник приватної військової компанії Wagner Group Євген Пригожин. Про це йдеться у новому огляді британської розвідки, опублікованому міноборони Великої Британії у Twitter.

Сміливіше критикують військове керівництво РФ також телеведучі, поп-зірки та деякі військові блогери Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стабільність режиму Путіна під загрозою: американські аналітики з'ясували причину

"Кадиров і Пригожин, ймовірно, сприймаються як неофіційні особи, керівники "провоєнного" блоку, чия критика ґрунтується на аргументах щодо більшої прихильності до держави та готовності до ескалації. Обидва, ймовірно, досягають певної довіри завдяки значному розгортанню бойових підрозділів Чечні та "Вагнера", – йдеться у повідомленні.

Поки що, критика зосереджується на вищому військовому командуванні, а не на вищому політичному керівництві. Але в британській розвідці зазначають, що це відображає тенденцію публічного вираження незгоди проти російського істеблішменту.

Поразки Росії на Харківщині та в Лимані у поєднанні з неспроможністю ефективно провести часткову мобілізацію докорінно змінили російський інформаційний простір. Спонсоровані Кремлем засоби масового інформування та так звані російські воєнні блогери невдоволені втратою Лимана. Вони критикують бюрократичні провали часткової мобілізації у РФ, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

У Росії втома від війни спричинить погіршення підтримки бойових дій, що ускладнить для російського диктатора Володимира Путіна вербування бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров і Пригожин йдуть на конфлікт з вищим командуванням РФ – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути