понеділок, 03 жовтня 2022 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Поразки РФ на фронті й провал мобілізації докорінно змінили російський інфопростір – ISW

Поразки РФ на фронті й провал мобілізації докорінно змінили російський інфопростір – ISW
Пропагандисти уже не приховують свого розчарування проведенням часткової мобілізації. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Поразки Росії на Харківщині та в Лимані у поєднанні з неспроможністю ефективно провести часткову мобілізацію докорінно змінили російський інформаційний простір.

Спонсоровані Кремлем засоби масового інформування та так звані російські воєнні блогери невдоволені втратою Лимана. Вони критикують бюрократичні провали часткової мобілізації у РФ, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Прокремлівські ЗМІ – відома спільнота, яка складається з російських військових кореспондентів, колишніх довірених осіб і націоналістів. Пропагандисти пояснюють поразку навколо Лимана й у Харківській області нездатністю командування належним чином забезпечити та посилити війська РФ на півночі Донбасу та скаржаться на відсутність прозорості щодо перебігу війни проти України", – ідеться у звіті за 2 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий експерт пояснив, чому Путін відправляє в Україну "смертників"

Навіть деякі гості відредагованих кремлівських телевізійних шоу, які вийшли в ефір 1 жовтня, критикували рішення президента Росії Володимира Путіна анексувати чотири українські області до того, як РФ "захистила їхні адмінкордони чи навіть лінію фронту". Не раз звучали сумніви щодо здатності Росії коли-небудь повністю окупувати ці території.

"Пропагандисти також уже не приховують свого розчарування проведенням часткової мобілізації, часто обговорюючи незаконний призов деяких чоловіків і звертаючи увагу на такі проблеми, як алкоголізм серед новомобілізованих", – інформують в ISW.

Пропагандисти РФ сумніваються, що мобілізація створить необхідні для відновлення ініціативи на полі бою сили, враховуючи низьку якість російських резервів.

"Вплив ситуації з Лиманом зараз більший, оскільки росіяни бояться бути мобілізованими для вирішення проблем на полі бою", – вважають американські аналітики.

В ISW наголосили, що поразка біля Лимана спричинила навіть більше плутанини та негативу в російському інформаційному просторі, ніж відхід армії РФ від Києва та Харкова чи навіть втрата острова Зміїний в Одеській області.

Збройні сили України звільнили Лиман Донецької області. Цим завдали значної поразки російським окупантам. Однак російські загарбники націлені на південь. Саме там ворог продовжує оснащувати оборону.

1 жовтня українські війська звільнили Лиман. Російські окупанти відійшли з міста на так звані вигідніші рубежі. Станом на 1 жовтня українські сили вже перебували в різних частинах Лимана. Водночас росіяни стверджували, що їх так званий БАРС (бойовий армійський резерв), який утримував оборону в Дробишевому, на північний захід від Лимана, відійшов до Кремінної, що приблизно за 25 км на схід від Лимана.

2 жовтня повідомили, що українські військові повністю зачистили Лиман Краматорського району Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Поразки РФ на фронті й провал мобілізації докорінно змінили російський інфопростір – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути