четвер, 21 квітня 2011 12:42

Хулігани з пневматики обстрілювали випадкових перехожих

Хулігани з пневматики обстрілювали випадкових перехожих

Повідомлення про те, що в місті Чернігові серед білого дня стріляють по людях, надійшло 18 квітня до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС.

Про це повідомили у прес-службі МВС у Чернігівській області.

Дзвонили одразу кілька людей, причому, між собою ніяк не пов'язаних і навіть не знайомих. Складалося враження, що хтось намагається залякати перехожих, роблячи їх мішенями", - розповіли у міліції.

Правоохоронці негайно ж виїхали на місце події. Вони з'ясували, що невідомий (або невідомі) стріляли по людях з багатоповерхівки, розташованої по вулиці Доценка. І стріляли саме по перехожих, що проходили повз будинок.

"Зброя, з якої здійснювали постріли, була пневматичною (такою стріляють у тирах по мішенях). І ушкодження, які отримали люди, начебто незначні. Але це - у фізичному сенсі. А от у моральному... 15-річний юнак отримав ушкодження лівої щоки і був госпіталізований до лікарні. Ще один підліток отримав подряпину на лобі. І добре, що ці злощасні кульки не влучили в око. Двом жіночкам невідомий негідник влучив у спину та в ногу. А також, пострілами з пневматичної зброї було розбите скло в машині, припаркованій у дворі будинку", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Ніхто з постраждалих не міг точно сказати, звідки саме здійснювалися ці постріли. Самого стрільця вони також не бачили.

Правоохоронці розпочали пошуки хулігана зі зброєю. Бо подібний вчинок кваліфікується як "хуліганство" і на даний час вже вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ст. 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство"). Що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до семи років.

"На жаль пошуки ускладнюються тим, що даний вид зброї ніяк не реєструється, і на облік в ОВС не стає. Така пневматична зброя, знаходиться у вільному продажу і для її купівлі не потрібно ніяких дозвільних документів. Це ускладнює пошуки "бешкетника". Але варто зазначити, що два роки тому подібний випадок вже мав місце в Чернігові. Тоді в районі Шерстянки стрілець-хуліган вирішив у такий спосіб розважитись і теж відкрив стрільбу по живих мішенях. Його вирахували за кілька днів і він був покараний у відповідності з законом. Безумовно, і цього разу справедливість буде відновлено", - сподіваються правоохоронці.

 

Зараз ви читаєте новину «Хулігани з пневматики обстрілювали випадкових перехожих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути