четвер, 26 липня 2012 11:13

Хлопчику відрізали ногу після падіння в каналізаційний колодязь

Хлопчику відрізали ногу після падіння в каналізаційний колодязь
Колодязь, куди впали діти, виявився нічийним. Фото: segodnya.ua

Постраждалому від падіння у каналізаційний люк у місті Дніпрорудному 8-річному Віталікові довелося ампутувати ногу. У колодязі хлопчик опинився разом із 9-тирічним братом, котрий дістав перелом хребта, повідомляє ТСН.

"М'язи були розбиті ударом і жодним чином вони не відновилися б. Ми протягом 8-ми днів боролися за ногу дитини", - розповів заступник головлікаря Запорізької обласної дитячої лікарні Євген Копилов.

Зберегти кінцівку Віталіку медики не змогли.

"Він зараз перебуває в шоковому стані. Він сильно переживає. Боїться", - розповіла мати хлопчика Олена Вальченко.

Вона запевняє, що попри все Віталік хоче жити. Але щодо цього лікарі поки прогнозів воліють не давати.

Трагедія сталася на початку липня на шкільному подвір'ї. Брати Вальченки гралися та, щоби дострибнути до дерева, стали на бетонний люк. У них під ногами крихка конструкція розкололась навпіл. Хлопці впали на 5-метрову глибину, а зверху на них звалилася бетонна плита.

Батьки хлопчиків кажуть, що від міської влади не дочекались ані допомоги, ані вибачень. Колодязь, куди впали діти, виявився нічийним. Посадовці відбулись доганами. А розслідувати трагедію прокуратура почала тільки після сандалу у ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі 2 дитини упали у колодязь. Зверху на них упали уламки залізобетонної плити

"Прокурор районної прокуратури не зібрав у відведені 10 днів достатньо матеріалів для порушення карної справи. Він прийняв таке рішення. Але при перевірці законності, мною воно було скасовано", - пояснив прокурор Василевського району Антон Таран.

Слідчі вже визначили напрямок роботи. Кажуть, колодязь був на території школи, тож відповісти за нього мають освітяни. Справу за статтею "халатність" порушили проти шкільного завгоспа.

Але попри це на місці трагедії у Дніпрорудному нічого не змінилося: розтріскані бетонні люки на території тієї ж школи перебувають у жахливо небезпечному стані. А буквально за 30 метрів від навчального закладу знаходиться відкритий колодязь щонайменше в 3 метри глибиною.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчику відрізали ногу після падіння в каналізаційний колодязь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути