неділя, 31 грудня 2017 18:10

Гучні вбивства, вибухи складів з боєприпасами, пожежа в оздоровчому таборі: найрезонансніші події 2017 року
5

Впродовж вересня в Україні сталася низка резонансних подій. Gazeta.ua нагадує про найгучніші з цих випадків.

23 березня

  Денис Вороненков
Денис Вороненков

Колишнього депутата російської Держдуми 45-річного Дениса Вороненкова застрелили в центрі Києва. Замовив убивство Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік вдови загиблого Марії Максакової. План розправи підготувала Федеральна служба безпеки РФ і керівники злочинного світу, заявили в Генеральній прокуратурі. Тюріну повідомили про підозру.

25 квітня

у Києві затримали трьох чоловіків, причетних до крадіжки "Апостола" 1564 року Івана Федорова. Стародрук зник із Національної бібліотеки імені Вернадського 10 травня торік. Його оцінюють у 3 млн грн. Є першою друкованою книжкою України. "Апостол" хотіли продати за $ 150 тис. Покупці були підставні — оперативники. Якби вчасно не вийшли на них, книжку вивезли б до Росії.
30 травня
Біля новобудови на столичній вул. Михайла Гришка, 9, застрелили радника директора державного підприємства "Укрспирт" 49-річного Віктора Панкова. Йшов до свого автомобіля — сріблястого "Хюндая". У руках тримав ключі. Невідомий чотири рази вистрілив йому в спину. Панков упав біля капота машини. Вбивцю розшукують.

4 липня

Київські оперативники затримали грабіжника 50-річного Владислава Іваницького. Він пограбував 30 банків та кредитних спілок. Усього поцупив понад 10 млн грн. Завжди посміхався касирам, давав їм шоколадку. Чоловіка розшукували 1,5 року. Він - родом з Івано-Франківщини. Мешкав із дружиною в одному з сіл Житомирської області. Постійної роботи не мав. Їздив на заробітки за кордон. Кілька років тому був власником рекламної агенції.

18 серпня

  Петро Димінський
Петро Димінський

На трасі Львів – Краковець "Мерседес" бізнесмена 62-річного Петра Димінського протаранив "Опель Астра". Загинула 31-річна Наталія Тріла із села Ямельня Яворівського району на Львівщині. Димінський — власник футбольного клубу "Карпати" й телеканалу "ЗІК". Провину за ДТП узяв на себе його охоронець 43-річний Андрій Борщ. Родичі загиблої стверджують, що за кермом був сам мільйонер.
16 грудня суд відправив під домашній арешт трьох охоронців мільйонера за дачу завідомо неправдивих показань.

15 вересня

  Оздоровчий табір "Вікторія"
Оздоровчий табір "Вікторія"

Пожежа в Одеському дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія" спалахнула близько 23.00. Згорів дерев'яний корпус №5. Там були 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Саме в її кімнаті і почалося загоряння. Загинули троє дівчат - Софія Мазур, Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій. Пожежна сигналізація на момент трагедії у приміщенні не працювала. Суд заарештував директора табору та виховательку, яка відповідала за пожежну безпеку. Невдовзі її відпустили на поруки.
Пожежа могла виникнути через невимкнений кип'ятильник. Його рештки знайшли на згарищі. Слідчі встановили, що прилад працював у кімнаті Тетяни Єгорової.

24 вересня

У власному домі задушили керівника Київобленерго Івана Поливяного. Його вбили невідомі в масках. Вимагали сказати де сейф з грошима. Забрали 15 тис. грн і золотий перстень. Поливяний помер від удушення. У кишені його халата експерти виявили 21 тис. грн. Всі купюри були по 500 грн. Ведеться слідство.

26 вересня

Близько 22.00 неподалік райцентру Калинівка Вінницької області почалися вибухи на одному з найбільших складів боєприпасів в Україні. Впродовж години рятувальники організували евакуацію місцевих жителів та прилеглих сіл - Сальник і Павлівка. На місце події прибули військові та нацгвардійці. Причиною вибухів на складі може бути закладена вибухівка, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

18 жовтня

  Олена Зайцева
Олена Зайцева

На перехресті вул. Сумської та Мечникова в Харкові зіткнулись джипи "Фольксваґен Туарег" і "Лексус". Загинули шестеро людей на зупинці, ще п'ятеро скалічились. Підприємець 49-річний Геннадій Дронов на "Фольксваґені" почав рух на жовтий сигнал світлофора, "Лексусом" на червоне їхала студентка 20-річна Олена Зайцева. Слідчі заарештували обох.13 грудня Олена визнала провину. Перед тим її матір Тетяна перерахувала сім'ям загиблих і постраждалих по 50 тис. грн. Дві родини гроші повернули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи в Калинівці, пожежа в оздоровчому таборі, підрив машини в центрі столиці: найрезонансніші події вересня

30 жовтня

  Аміна Окуєва
Аміна Окуєва

Добровольця батальйону "Київ-2" Аміну Окуєву застрелили у селищі Глеваха Васильківського району на Київщині. Автомобіль, за кермом якого був її чоловік Адам Осмаєв, на залізничному переїзді з кущів обстріляли невідомі. В Аміну влучили шість куль, одна - в голову. Її поховали в Дніпрі - поряд із могилою комбата Іси Мунаєва. Таким був її заповіт.

Впродовж 2017 року в Україні сталася низка гучних вбивств. У більшості справ виконавці та замовники — невідомі.

Зараз ви читаєте новину «Гучні вбивства, вибухи складів з боєприпасами, пожежа в оздоровчому таборі: найрезонансніші події 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути