субота, 30 вересня 2017 18:10

Вибухи в Калинівці, пожежа в оздоровчому таборі, підрив машини в центрі столиці: найрезонансніші події вересня

Впродовж вересня в Україні сталася низка резонансних подій. Gazeta.ua нагадує про найгучніші з цих випадків.

6 вересня: четверо політологів і журналіст загинули в ДТП

Автор: УНІАН
  Зліва направо: Олександр Маслак, Олексій Курінний, Володимир Карагяур, Олександр Ніконоров і Сергій Попов загинули дорогою з конференції
Зліва направо: Олександр Маслак, Олексій Курінний, Володимир Карагяур, Олександр Ніконоров і Сергій Попов загинули дорогою з конференції

Журналіст Володимир Карагяур і четверо політологів Сергій Попов, Олександр Маслак, Олексій Курінний, Сергій Попов, Олександр Ніконоров разом поверталися з міжнародної конференції, яка проходила в Польщі. Їхали всю ніч. Вранці біля села Масевичі Рокитнянського району на Рівненщині їх автомобіль виїхав на зустрічну смугу. У нього врізався лісовоз. Всі загинули. Водій або заснув, або не впорався з керуванням на мокрій дорозі, кажуть у поліції. Жоден із загиблих не був одружений. Дітей не мали. Їх друзі ділилися в соціальних мережах історіями знайомства. Організували збір коштів, аби допомогти з похованням рідним.

8 вересня: у центрі Києва підірвали автомобіль

О 18.08 неподалік Бессарабського ринку в центрі Києва вибухнув легковик "Toyota Camry". Загинув громадянин Грузії Тимур Махаурі. У салоні був зі знайомою Наталією Целовальніковою та її 8-річною донькою. Жінку в тяжкому стані доправили в лікарню №17. Стояло питання про ампутацію ступні. Але лікарям вдалося цього уникнути. Зроблені операції пройшли успішно.
За кермом "Тойоти" була Наталія. Тимур сидів поруч. Вибуховий пристрій потужністю від 600 до 1000 г у тротиловому еквіваленті заклали у підлокітник.

Автор: РБК
  Тимура Махаурі поховали в грузинському Тбілісі, за рішенням його рідних
Тимура Махаурі поховали в грузинському Тбілісі, за рішенням його рідних

Тимур Махаурі - уродженець Чечні. Його називали "особистим ворогом чеченського лідера Рамзана Кадирова". В Україну прибув торік. Вступив до Чеченського добровольчого батальйону. Брав участь у бойових діях на Донбасі на боці України. Справу розслідують як умисне вбивство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС повідомили нові факти про вибух авто в Києві

15 вересня: пожежа в оздоровчому таборі "Вікторія"

Пожежа в Одеському дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія" спалахнула близько 23.00. Згорів дерев'яний корпус №5. Там були 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Саме в її кімнаті і почалося загоряння. Загинули троє дівчат - Софія Мазур, Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій. Пожежна сигналізація на момент трагедії у приміщенні не працювала. Суд заарештував директора табору та виховательку, яка відповідала за пожежну безпеку. Невдовзі її відпустили на поруки.
Пожежа могла виникнути через невимкнений кип'ятильник. Його рештки знайшли на згарищі. Слідчі встановили, що прилад працював у кімнаті Тетяни Єгорової.

24 вересня: у власному домі задушили керівника Київобленерго

Автор: Новое Время
  Івана Поливяного вбили невідомі в масках
Івана Поливяного вбили невідомі в масках

На голову Київобленерго Івана Поливяного вдома напали четверо в масках. Зв'язали та побили. Вимагали сказати де сейф з грошима. Забрали 15 тис. грн і золотий перстень. Поливяний помер від удушення. У кишені його халата експерти виявили 21 тис. грн. Всі купюри були по 500 грн. Ведеться слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство голови Київобленерго: що відомо про чиновника

56 людей отруїлися копченою рибою

У Львові в обласну інфекційну лікарню потрапили 56 людей з діагнозом "гостра кишкова інфекція". Мали болі в животі, нудоту, діарею. Перших пацієнтів госпіталізували 22 вересня. Решта опинилися там протягом трьох днів. Усі постраждалі їли скумбрію гарячого копчення. Купили її на місцевому Привокзальному ринку. Продавець коптила продукт удома. У поліції відкрили кримінальне провадження.

26 вересня: у Калинівці вибухнув склад боєприпасів

Близько 22.00 неподалік райцентру Калинівка Вінницької області почалися вибухи на одному з найбільших складів боєприпасів в Україні. Впродовж години рятувальники організували евакуацію місцевих жителів та прилеглих сіл - Сальник і Павлівка. На місце події прибули військові та нацгвардійці. Причиною вибухів на складі може бути закладена вибухівка, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три диверсії на військових складах за рік - де ще в Україні вибухали боєприпаси

28 вересня: вбили депутата міської ради

У Черкасах близько 22:00 вбили депутата міської ради Михайла Бінусова. Він був керівником обласної організації партії "Укроп". Виконував обов'язки директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради. Невідомі понад 20 разів поцілили у нього з автомата Калашникова.

Автор: Інформіст
  Михайла Бінусова застрелили біля гаражного кооперативу
Михайла Бінусова застрелили біля гаражного кооперативу

Слідство відпрацьовує всі можливі версії: фінансові зобов'язання, бізнес-кримінальні розбірки, особиста неприязнь. У Бінусова лишилась дружина та маленька дитина

Чотири великі пожежі сталися в Україні за 5 днів. Горів столичний Інститут харчових технологій, склад фармацевтичної компанії "Біофарма" у райцентрі Біла Церква на Київщині, центральний речовий ринок у Полтаві, сміттєзвалище у селі Осинівка Куп'янського району Харківської області.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в Калинівці, пожежа в оздоровчому таборі, підрив машини в центрі столиці: найрезонансніші події вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути