Ексклюзиви
понеділок, 25 вересня 2017 16:13

Убивство голови Київобленерго: що відомо про чиновника
5

Автор: Думская
  Іван Поливяний
Іван Поливяний

Іван Поливяний, якого знайшли вбитим 24 вересня у власному домі в селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області, понад 30 років пропрацював в енергетиці.

Закінчив КПІ. Починав трудову діяльність 1976-го гірським працівником на шахті "Степова" тресту "Павлоградвугілля". В 1984-2003 роках обіймав посади старшого майстра, головного інженера та директора Києво-Святошинського РЕМ "Київобленерго". Про це йдеться у повідомленні на сайті Київобленерго зі звісткою про смерть Поливяного.

Потім він обіймав посаду голови правління ПАТ "Кіровоградобленерго". Із квітня 2013 року - голови правління Одесаобленерго. У січні 2015-го був призначений головою правління Київобленерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє невідомих розстріляли бізнесмена

"Він зробив значний внесок у роботу Київобленерго, віддаючи всі свої сили не тільки на розвиток Товариства, але й на підвищення добробуту трудового колективу, підходячи до кожної справи сумлінно і відповідально", - йдеться в повідомленні.

"Знав Івана Олексійовича особисто і працював з ним декілька років. Новиною шокований. Але чи дійсно це було пограбування? Чи інсценування? Покійний жив у тому будинку вже багато років. Жив не у розкоші. Був неконфліктною людиною. Все відбулося о восьмій вечора. Час, коли на вулиці багато свідків. Тут або грабіжники - тупі відморозки. Або ж все-таки всіх змушують повірити у версію пограбунку. Подейкують, що ПрАТ "Київобленерго" - надзвичайно корумпована структура. Якщо це так, то керівник точно знав усі схеми й епізоди. Можливо, покійний захотів "вийти з гри". Проте вихід був лише такий. Так би мовити, "кінці у воду", - каже Олександр Трохимець, передає uainfo.org.

За фактом убивства та пограбування чиновника відкрили кримінальне провадження. Начальник поліції Київщини Дмитро Ценов повідомив, що поліцейські та співробітники криміналістичної лабораторії відпрацювали місце пригоди.

"Усі виявлені ознаки вказують, що зловмисники не мали наміру вбивати господаря, а вчинили злочин з метою заволодіння майном. З місця події нападники викрали ювелірні вироби і незначну кількість грошей", – наголосив Ценов.

У Нацполіції уточнили, що із будинку чиновника вкрали 15 тис.грн та золотий перстень дружини.

Вулиця, де жив Поливяний
Фото: Обозреватель
Будинок Івана Поливяного, де сталося вбивство
Будинок Івана Поливяного, де сталося вбивство
Будинок Івана Поливяного, де сталося вбивство
Іван Поливяний

У селі Білогородка Києво-Святошинського району вчора невідомі напали на будинок голови правління Київобленерго, побили господаря та його дружину. Від отриманих травм чоловік помер.

Зараз ви читаєте новину «Убивство голови Київобленерго: що відомо про чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути