Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2022 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Готував вибух на Одеській залізниці: зловили диверсанта воєнної розвідки РФ
12

СБУ затримала диверсанта російської воєнної розвідки
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала диверсанта російської воєнної розвідки
СБУ затримала диверсанта російської воєнної розвідки
СБУ затримала диверсанта російської воєнної розвідки
СБУ затримала диверсанта російської воєнної розвідки

На Одещині затримали диверсанта російської воєнної розвідки, який готував вибухи на залізниці.

Контррозвідка Служби безпеки запобігла серії диверсій на об'єктах залізничної інфраструктури на півдні України, заявив 1 листопада речник СБУ Артем Дехтяренко. Серед вилученого у зловмисника – понад 3 кг тротилу, протитанкова міна і підривачі.

"Чоловік збирав розвіддані про перевезення військової техніки, озброєння, боєприпасів і паливо-мастильних матеріалів на окремих ділянках Одеської залізниці. Отриману інформацію планував передати воєнній розвідці РФ для підготовки вибухів на основних логістичних шляхах Сил оборони на південному напрямку", – ідеться у повідомленні.

Для виконання ворожого завдання зловмисник встановив поблизу залізничної колії у передмісті Одеси дві дистанційні фотопастки. Ці спеціальні пристрої дозволяли йому відстежувати переміщення рухомого складу в режимі реального часу і отримувати відповідні фото через мобільний додаток.

Для конспірації російський агент постійно змінював зовнішність та канали зв'язку зі своїм російським "куратором". Також він використовував документи, оформлені на підставних осіб, зокрема паспорт громадянина України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спакували" коригувальника ракетних ударів по Бахмуту

Втім, йому це не допомогло. Співробітники СБУ своєчасно встановили місце перебування зловмисника, задокументували злочинні дії і затримали його під час налаштування пристрою дистанційного спостереження за маршрутом залізничного транспорту.

"Колишній поліцейський з квітня, підтримуючи окупаційну політику країни-агресорки, співпрацював із представниками спецслужб Росії. Він збирав і передавав дані про місця дислокації та пересування військової техніки підрозділів ЗСУ, обстановку в портах міста Одеси, Чорноморська та залізничного сполучення", – прокоментував ситуацію речник Одеської ОВА Сергій Братчук у Telegram.

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. В результаті слідчо-оперативних дій встановлені особи ще восьми організаторів незаконних "референдумів" в тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей.

Також СБУ знешкодила російську агентуру, очолювану чиновником з Миколаєва. Він передавав росіянам важливі дані про ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Готував вибух на Одеській залізниці: зловили диверсанта воєнної розвідки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути