пʼятниця, 21 жовтня 2022 17:29

Спецтема: Війна Росії проти України

В СБУ показали зрадників, які організовували псевдореферендум: фото

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України.

У результаті слідчо-оперативних дій встановлено особи ще вісьмох організаторів незаконних "референдумів" у тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей, повідомляє пресслужба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мерії Миколаєва зловили "крота". СБУ розповіла подробиці

Автор: t.me/SBUkr
  Встановлено особи ще вісьмох організаторів незаконних "референдумів" у тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей
Встановлено особи ще вісьмох організаторів незаконних "референдумів" у тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей

Зловмисники добровільно пішли на співпрацю з ворогом і увійшли до складу місцевих окупаційних адміністрації, де їхнім завданням було фабрикувати результати фейкового плебісциту.

"У Херсонській області задокументовано злочинну діяльність сімох мешканців Генічеського району, які погодилися на "пропозицію" агресорів очолити так звані "виборчі комісії" у райцентрі й селищі Новоолексіївка", – ідеться в повідомленні.

Перебуваючи на "посадах" вони готували псевдоголосування. Колаборанти організовували функціонування незаконних "виборчих дільниць", зокрема добирали "персонал" і забезпечували його оргтехнікою.

Крім того, ворожі поплічники формували так звані реєстри виборців, до яких "вписували" громадян, які виїхали за межі області. Таким чином, вони штучно "накручували" явку людей і кількість голосів на фейкових заходах РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмисникам про підозру.

Ще одного поплічника агресорів викрито на організації псевдореферендуму на території Кінбурнської коси на Миколаївщині.

Колаборантом виявився активний прихильник прокремлівських поглядів, який на початку повномасштабного вторгнення приєднався до російських загарбників.

"Під час проведення незаконного плебісциту, він активно коментував його сфальсифіковані "результати" для пропагандистських рос ТБ і Telegram-каналів. Зараз зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території АР Крим", – ідеться в повідомленні.

СБУ встановила місця перебування всіх колаборантів, маршрути їх переміщення та коло зв'язків. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Служба безпеки України ліквідувала в Дніпрі ворожу ботоферму, яка масово поширювала в інтернеті російську пропаганду серед громадян України та Євросоюзу.

Ботоферма підпорядковувалася російським спецслужбам і тиражувала дезінформацію щодо суспільно-політичної обстановки в європейських країнах, повідомила пресслужба СБУ.

До організації незаконної діяльності причетна мешканка Дніпра, яка тривалий час працювала у сфері ІТ.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ показали зрадників, які організовували псевдореферендум: фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути