Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Спакували" коригувальника ракетних ударів по Бахмуту
9

На Донеччині затримали коригувальника ракетних ударів по Бахмуту.

Зловмисник коригував ракетно-артилерійські обстріли по інфраструктурі Бахмута, а потім передавав окупантам інформацію про їхні "результати", повідомили 31 жовтня у Службі безпеки України.

"Служба безпеки встановила місцезнаходження і затримала ще одного агента спецслужб РФ, який вів розвідувально-підривну діяльність в регіоні. У червні мешканець Бахмута передавав через месенджер текстові повідомлення про місця розташування особового складу Збройних сил України на території Донецької області. Крім того, обвинувачений ділився інформацією щодо місцезнаходження підрозділів правоохоронних органів, військової комендатури та позицій ведення вогню на певних ділянках фронту", – пише відомство.

СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Бахмуту
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Бахмуту
СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Бахмуту
СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Бахмуту
СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Бахмуту

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигував за позиціями HIMARS і М777: СБУ "спакувала" зрадника

Зловмисник також об'їжджав територію району для прихованого спостереження за місцями тимчасового розташування і маршрутами переміщення підрозділів ЗСУ. Зібрані розвіддані він передавав своєму російському "координатору". Ним виявився представник спецслужб країни-агресорки. Його особу вже ідентифікували співробітники СБУ.

Під час затримання у зловмисника виявили мобільний телефон із доказами прихованої передачі закритої інформації до Росії. Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру.

У Харкові затримали завчасно впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «"Спакували" коригувальника ракетних ударів по Бахмуту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути