пʼятниця, 12 серпня 2022 12:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Коригував удари по Харкову: поліцейський виявився "законсервованим" агентом ФСБ

Коригував удари по Харкову: поліцейський виявився "законсервованим" агентом ФСБ
СБУ спіймала "законсервованого" агента ФСБ, який коригував ракетні удари РФ по Харківщині. Фото: pixabay.com

У Харкові затримали завчасно впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті.

Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури, заявив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко 12 серпня в Telegram.

"Саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах. Для передачі координат загарбникам він використовував заздалегідь відпрацьовані закриті канали електронного зв'язку. Розвіддані переправляв у вигляді текстових файлів із детальним описом об'єктів та інформацією щодо перебування в них людей", – ідеться в повідомленні.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронець із Хмельниччини вимагав грошей у хабарника з Міноборони

Після початку повномасштабного вторгнення РФ на зв'язок із ворожим агентом вийшов його російський "куратор". Йому поставили завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності на сході України.

"У разі успішного виконання вказівок окупантів, вони обіцяли вивести свого поплічника на територію Росії та оформити громадянство країни-агресора. Втім, співробітники СБУ в ході спецоперації контррозвідки завадили цим планам і затримали зловмисника. Під час обшуку за його місцем проживання правоохоронці вилучили протипіхотні міни, вогнепальну зброю з боєприпасами та радіостанції", – повідомляє відомство.

У помешканні затриманого також виявили комп'ютерну техніку та засоби зв'язку з доказами таємної переписки з представником ворожої спецслужби. Агенту Росії вже повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За сукупністю вчинених злочинів, йому загрожує довічний строк позбавлення волі.

На Житомирщині затримали агента воєнної розвідки ворога, який передавав росіянам дані про розташування стратегічних об'єктів. Жителю Коростеня, який планував вступити до "розстрільних груп" окупантів, повідомили про підозру в державній зраді.

Зараз ви читаєте новину «Коригував удари по Харкову: поліцейський виявився "законсервованим" агентом ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути