пʼятниця, 22 липня 2022 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Зловили зрадника, що здавав ворогу інформацію для обстрілів Житомирщини

На Житомирщині затримали агента воєнної розвідки ворога, який передавав росіянам дані про розташування стратегічних об'єктів.

Жителю Коростеня, який планував вступити до "розстрільних груп" окупантів, повідомили про підозру в державній зраді, заявив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко 22 липня у Telegram.

"Чоловік у соцмережі налагодив зв'язок з представником військової розвідки Російської Федерації. Йому дали завдання повідомляти місця розташування блокпостів і дислокації військових об'єктів. Зловмисник надавав своєму російському куратору карти з прив'язкою до місцевості щодо розташування об'єктів Збройних сил України й підприємства-виробника оборонної продукції на території регіону", – ідеться в повідомленні.

Цю інформацію агресори планували використати для масованих ракетних ударів по стратегічно важливій інфраструктурі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадовець з Кривого Рога коригував ракетні удари РФ по аеропорту міста

У середині квітня через мобільний застосунок підозрюваний, який раніше працював на одному зі стратегічно важливих заводів, передав кураторові скріншот із зазначеним місцем розташування спецоб'єкта. Він відзвітував, що об'єкт обстріляли окупанти. Також передав інформацію про розташування військової частини й інших важливих об'єктів інфраструктури на території Коростенського району.

Автор: ssu.gov.ua
 

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного виявили й вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки, запис з інструкцією про спосіб передавання здобутої інформації. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Києві викрили агентку спецслужб Російської Федерації, яка збирала й передавала ворогу координати об'єктів для ракетних ударів по столиці. Із березня до червня мешканка Києва, діючи за завданням представників спецслужб РФ, збирала інформацію про місця розташування військової техніки Збройних сил України, блокпостів тероборони, об'єктів критичної інфраструктури, цивільних і військових об'єктів у столиці й Київській області.

Зараз ви читаєте новину «Зловили зрадника, що здавав ворогу інформацію для обстрілів Житомирщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути